Ajankohtaista

Ehdotus uudistetuksi liikuntalaiksi on valmistumassa helmikuun lopussa. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki haluaa pitää kansanterveys- ja vammaisjärjestöt mukana liikunnan toimijoina ja säilyttää niiden valtionapukelpoisuuden myös tulevissa lakipykälissä.
Käveleminen voi ehkäistä aivohalvauksia, mutta vain jos jaksaa kävellä useita tunteja päivittäin. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan vaikutuksia voi odottaa, jos kävelee yhteensä noin kolme tuntia päivässä, mutta vähempikin saattaa riittää.
SoveLin Kove-hanke eli Valtakunnallinen kouluttajaverkosto soveltavan liikunnan tueksi vuosina 2011–2013 onnistui päätavoitteessaan muodostaa valtakunnallinen soveltavan liikunnan kouluttajaverkosto.
KKI-ohjelma järjestää yhdessä Liikunnan aluejärjestöjen kanssa liikuntaneuvonnan koulutuskiertueen vuosina 2013–2013, jonka tavoitteena on vahvistaa liikuntaneuvonnan asemaa osana perusterveydenhuollon terveysneuvonnan palveluketjua. Liikuntaneuvonta on tärkeä väline pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten liikunnan mahdollistamiseksi.
Ikäihmisten liikunnan kansallinen toimenpideohjelma kokoaa ensi vuonna verkostoja kuudella paikkakunnalla järjestettävissä Liikkeellä voima vuosiin -seminaareissa. Tavoitteena on lisätä tiedonvälitystä, ylittää eri sektoreiden raja-aitoja ja yhdistää resursseja vähän liikkuvien ikäihmisten hyväksi.
SoveLin syyskokous valitsi erovuoroisten ja tehtäviä vaihtaneiden hallitusten jäsenten ja varajäsenten tilalle uusia edustajia. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Janne Haarala Hengitysliitosta, Sirpa Kälviäinen Lihastautiliitosta ja Virpi Lumimäki Aivoliitosta.
SoveLin 20-vuotisjuhlavuosi on lähestymässä loppuaan. Haluamme kiittää kaikkia teitä hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa ihanaa joulunaikaa!
SoveLin teemavuoden viimeinen uutiskirje sisältää kuvakoosteen SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaarista Säätytalolta. Lisäksi SoveLi-infossa kerrotaan uutisia liikuntakentältä, uusista aineistoista, koulutuksesta, nimityksistä ja palkinnoista sekä jäsenjärjestöjen kuulumisista.
Arpaonni suosi Jämsän, Vantaan ja Imatran tapahtumien järjestäjiä. SoveLi onnittelee voittajia ja kiittää niin palkintojen lahjoittajia kuin kaikkia juhlavuoden toteuttamiseen osallistuneita!
Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntalain uudistusta valmistelevan työryhmän piti alunperin saada työnsä valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Työryhmä hakee työlleen lisäaikaa helmikuun 2014 loppuun saakka.
RSS