Ajankohtaista

Lihavuus on tunnettu muistin ja muiden kognitiivisten mielentoimintojen heikentäjä iäkkäillä, mutta tutkijat eivät ole tienneet kannattaisiko heidän suositella potilaille liikuntaa vai dieettiä. Tuoreen tutkimuksen perusteella valinnan voi tehdä kullekin potilaalle erikseen, sillä kummatkin keinot toimivat suurin piirtein yhtä hyvin ja parantavat iäkkäiden kognitiivista toimintakykyä.
Filosofian maisteri Tupu Sammaljärvi, 55, on valittu SoveLin tiedottajan äitiysloman sijaiseksi. Hän on laaja-alainen ja kokenut journalismin ja viestinnän ammattilainen, jolla on myös SoveLin tiedottajan tehtävään tarvittavaa asiaosaamista.
Vammaisille ja pitkäaikaissairaille tarkoitettua Saattajakorttia voi käyttää aiempaa useammassa paikassa Turussa. Kortti oikeuttaa vammaista avustavan saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn nyt myös FC Interin ja FC TPS:n kotipeleihin, Turun maauimaloihin (Kupittaa ja Samppalinna), Turun taidemuseoon, Tehdasteatteri Manilaan sekä Turun nuoren teatterin, Aurinkobaletin ja Tanssiteatteri Erin esityksiin.
Voimaa vanhuuteen -ohjelman aloittanut 13 kunnan kuntaryhmä on päättänyt kolmivuotisen ohjelmatyön. Kunnat ovat onnistuneet Ikäinstituutin mentoroinnin ja koulutuksen tukemana kaksinkertaistamaan toimintakyvyiltään heikentyneiden ikäihmisten ohjattujen liikuntaryhmien ja niihin osallistuneiden määrät.
Oletko sinä etsimämme liikunnasta ja terveydestä kiinnostunut viestinnän ammattilainen? Soveltava Liikunta SoveLi ry hakee Tampereen-toimipisteeseen tiedottajaa äitiysloman sijaiseksi.
Lihavuuteen liittyviä terveysriskejä voi mahdollisesti pienentää harrastamalla liikuntaa, vaikka liikkuminen ei edes laihduttaisi. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vähäinenkin liikunnan lisääminen voisi auttaa ylipainoisia välttymään diabetekselta ja sydäntaudeilta.
Sauvakävelyn edistämiseksi on perustettu uusi kansainvälinen yhdistys, International Council of Nordic Walking (ICNW).
Turun seudun seutufoorumista saadut hyvät kokemukset halutaan levittää jatkossa valtakunnallisesti eri puolille Suomea. Seutufoorumit palvelevat alueellisia ja paikallisia kehittäjiä, ja ne täydentävät valtakunnallisia Erityisiliikunnan päiviä. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä SoveLiin.
Kesäkuusta lokakuun loppuun toimivan työryhmän tehtävänä on myös etsiä keinoja liikunnan yhdenvertaiseen harrastamiseen sekä osallistumisen esteiden purkamiseen.
LIKES-tutkimuskeskuksen arviointiraportissa todetaan, että nykymuotoinen seuratuki ei yksin riitä paikallistason seuratoiminnan kehittämiseen. Vuodesta 2013 paikallisille seuroille kohdistetulla tuella on pyritty harrastajaryhmien lisäämiseen ja harrastuskustannuksien hillitsemiseen.
RSS