Ajankohtaista

Liikuntaan kannustaminen on ensiarvoisen tärkeää erityisesti mielenterveyskuntotutujien kokonaisvaltaisen terveyden edistämisessä. Mielenterveyden keskusliiton Mestaruusturnaus järjestetään ensi viikonloppuna 13. kertaa. Tampereella pidettävään turnaukseen on ilmoittautunut 400 pelaajaa ja yleisöksi odotetaan yli 500 katsojaa.
SoveLin hallitus hyväksyi 19.2.2014 Munuais- ja maksaliitto ry:n SoveLin 18. jäsenjärjestöksi. Munuais- ja maksaliitolla on 20 jäsenyhdistystä, ja niissä on noin 6 000 jäsentä. Liitto haluaa vahvistaa yhdistystensä liikuntatoimintaa SoveLin avulla.
SoveLi-infossa 1/2014 kerrotaan kootusti soveltavan liikunnan järjestöuutisista, avustuksista, koulutuksista, seminaareista ja uusista aineistoista. Käytä hyödyksesi!
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseen 936 000 euroa 22 hankkeelle. SoveLin jäsenjärjestöistä viisi sai hankerahoitusta, yhteensä 156 000 euroa.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt liikuntajärjestöjen toiminta-avustuksia valtakunnallisille ja alueellisille liikuntajärjestöille niiden toiminnan tulosten perusteella.
Sotšin talviparalympialaisia vietetään 7.–16.3. Kisatunnelmiin ja paralympialajeihin voi virittäytyä osallistumalla Paralympiakomitean järjestämään Talviparalympiapäivään 19.2. Helsingissä.
Oppaan avulla on mahdollista liikkua oikein ja hidastaa nivelrikon etenemistä, hoitaa kipua turvallisesti ja elää aktiivista elämää vaivasta huolimatta.
Ikäinstituutti järjestää aluehallintovirastojen kanssa yhteistyössä vuonna 2014 Liikkeellä voimaa vuosiin -seminaareja kuudella paikkakunnalla. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan seminaariin.
Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä Kouvolan kaupungin terveyden ja liikunnan edistämisen yksikön Laatuelämää liikunnasta -hankkeen, jyväskyläläisen Landis+Gyr Oy:n Manage Health Better -hankkeen sekä Savonlinnan Seudun Liikunta ry:n Äijissä on energiaa -hankkeen.
Ruotsalaistutkimuksen mukaan nuoruudessa hankittu hyvä fyysinen kunto voi ehkäistä sydänkohtauksia ainakin seuraavat kolmekymmentä vuotta. Hyvä kunto pienentää varhaisten sydänkohtausten vaaraa myös ylipainoisilla, mutta ei poista kaikkia liikakiloihin liittyviä riskejä.
RSS