Ajankohtaista

Kehon liikkeillä ohjattavat liikunnalliset konsolipelit voivat tehostaa ylipainoisten lasten laihtumista. Pelejä pelaavat lapset alkavat tulosten perusteella liikkua enemmän, mikä näkyy myös painon putoamisena, tuore tutkimus osoittaa.
Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on laatinut esityksen liikuntalain uudistamiseksi. Uusi laki korvaisi nykyisen liikuntalain vuodelta 1998. Lain tarkoituksena on parantaa valtion eri hallinnonalojen yhteistyötä sekä kunnan eri toimialojen yhteistyötä liikunnan edistämisessä.
Liikunta ja urheilu ovat hyväksi iästä riippumatta, mutta urheilu voi myös haitata elämää, jos sitä harrastaa paljon. Tuoreessa sveitsiläistutkimuksessa tämä havaittiin nuorilla 16–20-vuotiailla.
Reumaliitto haastaa yritykset ja yhdistykset mukaan Keltaisen Nauhan päivän työhyvinvointitempaukseen huomenna keskiviikkona 12.3. Nostakaa itsenne ja työkaverinne ylös tuoleistaan työskentelemään seisaaltaan, kävelemään portaita, taukojumppaan ja järjestämään seisoma- tai kävelykokouksia.
KKI-ohjelman selvityksen mukaan hyvä kestävyyskunto suojaa miehiä työuupumukselta ja auttaa työkyvyn säilyttämisessä. Huonokuntoisten työura on puolestaan uhattuna. Riski työuran katkeamiseen huonosta kunnosta johtuvan työkyvyn menettämisen vuoksi on nelinkertainen verrattuna hyväkuntoisiin. Rapakunto ennustaa usein myös ennenaikaista työkyvyttömyyseläkkeelle jäämistä.
Kohdun ja muiden lantionpohjan elinten laskeumat ovat yleinen vaiva etenkin iäkkäillä ja synnyttäneillä naisilla. Usein niitä hoidetaan jumppaamalla lantionpohjan lihaksia, mutta tutkimusnäyttö jumpan tehosta on ollut vähäistä. Tuoreen tutkimuksen perusteella lantionpohjan lihasten harjoittaminen on kuitenkin tehokas ja toimiva keino lievittää laskeumia.
Maakuntahallitus on nimennyt uuden Lounais-Suomen alueellisen liikuntaneuvoston. Yksi uusista jäsenistä on SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu.
Lonkkamurtuman saaneista vanhuksista monet vammautuvat pysyvästi eivätkä koskaan palaa entiselleen kuntoutuksesta huolimatta. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan tilanne voisi parantua huomattavasti, jos lonkkamurtumapotilaat saataisiin tekemään kevyitä kotiharjoituksia ohjatun kuntoutuksen päätyttyä.
Liikuntaan kannustaminen on ensiarvoisen tärkeää erityisesti mielenterveyskuntotutujien kokonaisvaltaisen terveyden edistämisessä. Mielenterveyden keskusliiton Mestaruusturnaus järjestetään ensi viikonloppuna 13. kertaa. Tampereella pidettävään turnaukseen on ilmoittautunut 400 pelaajaa ja yleisöksi odotetaan yli 500 katsojaa.
SoveLin hallitus hyväksyi 19.2.2014 Munuais- ja maksaliitto ry:n SoveLin 18. jäsenjärjestöksi. Munuais- ja maksaliitolla on 20 jäsenyhdistystä, ja niissä on noin 6 000 jäsentä. Liitto haluaa vahvistaa yhdistystensä liikuntatoimintaa SoveLin avulla.
RSS