Ajankohtaista

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan linjaukset julkaistiin syksyllä 2013. Parhaillaan työstetään linjauksiin liittyvää toimeenpanosuunnitelmaa. Toimeenpanosuunnitelman osana LIKES-tutkimuskeskus tekee yhteistyössä järjestöjen kanssa toimijakartoituksen.
Kansainvälinen Osteoporoosipäivä maanantaina 20. lokakuuta aloittaa valtakunnallisen Luustoviikon (20.-26.10.2014). Tämän vuoden teemana on miesten luustoterveys ja miesten osteoporoosi. Luustoliitto juolkaisee miehille suunnatun esitteen ja luustoterveystestin.
Uusimmat tutkimukset vahvistavat, että ulkoilu edistää terveyttä ja onnellisuutta
Madridissa järjestettiin 29.9.-2.10. soveltavan liikunnan kansainvälinen kongressi, johon osallistui 300 soveltavan liikunnan asiantuntijaa ja tutkijaa 35 eri maasta, Suomesta 15.
Suomen, Viron ja Ruotsin Reumaliitot järjestivät syyskuun 27. päivänä maaottelukävelyn, johon osallistuttiin Suomessa ainakin Helsingissä ja Parkanossa. Lempäälä-Vesilahden Reumayhdistys tempaisi lauantaina 4.10. oman kävelytapahtumansa samoissa merkeissä.
Hengitysliiton ja Apteekkariliiton jokasyksyistä Lisäaikaa liikunnalle -kampanjaa vietetään tänä vuonna Arkiliikunnan SM-kisojen merkeissä. Luvassa on hyvää mieltä ja oloa, sillä arkiliikunta on laji, jossa jokainen voittaa.
- Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden edistäminen on otettava huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Kyse ei ole pelkästään liikuntapolitiikasta, vaan myös yleisestä yhteiskuntapolitiikasta. Esimerkiksi asuinalueiden hyvällä suunnittelulla voidaan hyvin edistää myös liikunnallista elämäntapaa, sanoo kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen puhuessaan TUL:n seminaarissa Arena 2014 – tapahtumassa Helsingissä.
Seurakunta lahjoittaa 3000 euroa erityislasten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen Nokialla
Liikettä lisää Suomen kansaan - tästä oltiin alkuviikosta hyvin yksimielisiä Kansallisessa liikuntafoorumissa Helsingissä.
Valtaosa miesten sydänkohtauksista voitaisiin ehkäistä terveellisten elintapojen avulla. Vaikutus saattaa olla jopa suurempi kuin tähän asti on ajateltu, tuore ruotsalaistutkimus osoittaa.
RSS