Ajankohtaista

- Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden edistäminen on otettava huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Kyse ei ole pelkästään liikuntapolitiikasta, vaan myös yleisestä yhteiskuntapolitiikasta. Esimerkiksi asuinalueiden hyvällä suunnittelulla voidaan hyvin edistää myös liikunnallista elämäntapaa, sanoo kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen puhuessaan TUL:n seminaarissa Arena 2014 – tapahtumassa Helsingissä.
Seurakunta lahjoittaa 3000 euroa erityislasten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen Nokialla
Liikettä lisää Suomen kansaan - tästä oltiin alkuviikosta hyvin yksimielisiä Kansallisessa liikuntafoorumissa Helsingissä.
Valtaosa miesten sydänkohtauksista voitaisiin ehkäistä terveellisten elintapojen avulla. Vaikutus saattaa olla jopa suurempi kuin tähän asti on ajateltu, tuore ruotsalaistutkimus osoittaa.
Ikäinstituutin toimialapäällikkö Elina Karvinen palkitaan torstaina 25.9.2014 kunniamaininnalla Hyvä Ikä -messuilla Tampereella.
Parkinson-liiton valtakunnallista kävelypäivää vietettiin lauantaina eri puolilla Suomea. Tapahtuma liittyy Euroopan laajuiseen Parkinson-kävelyyn.
Suomen Selkäliitto ry haluaa muistuttaa säännöllisen liikunnan merkityksestä raskauden aikana. Liiton mukaan selkävaivoja esiintyy jopa puolella raskaana olevista.
Liikuntatoimelle esitetään 189 miljoonan euron määrärahaa, josta 148 miljoonaa katetaan veikkausvoittovaroista.
Suomen kävelytapahtumat ovat osa Euroopan laajuista Parkinson-kävelyä. Euroopan Parkinson-säätiön tavoitteena on kävelytapahtumien avulla lisätä kaikkialla Euroopassa tietoutta Parkinsonin taudista ja sen vaikutuksista sairastavien ja heidän perheidensä elämään sekä koko yhteiskuntaan.
THL:n tutkimuksen mukaan aktiivisella liikuntapolitiikalla on mahdollista kaventaa asukkaiden terveyseroja.
RSS