Ajankohtaista

Liikunnan sydänhyödyt saadakseen ei tarvitse harrastaa koko elämäänsä. Moni voisi pienentää sairastumisriskejään vielä keski-iässä, jos vain alkaisi liikkua enemmän. Suurimmat hyödyt saa kuitenkin halki vuosien jatkuvalla tasaisella liikkumisella.
Pyhätunturilla kehitetään 13.–14.6.2018 soveltavaa luontoliikuntaa kymmenien asiantuntijoiden voimin. Luontoliikunnan edistäminen on 25-vuotiaan SoveLin ytimessä.
Uutiskirjeeseemme on koottu tietoa ja tunnelmia soveltavan liikunnan kentältä, kuten Likkojen Lenkiltä ja Polku luontoon -tilaisuuksista. Kurkkaa kevään viimeinen SoveLi-info ja tilaa omasi sähköpostiin!
Vähintään kolme vuotta jatkunut urheiluseurassa liikkuminen nuoruusvuosina oli yhteydessä siihen, että henkilöillä oli todennäköisemmin useita terveellisiä elintapoja aikuisuudessa. Tämä selvisi laajassa suomalaisessa pitkittäistutkimuksessa.
Mielenterveyden keskusliitto Mestaruusturnaus pelataan 26.–27.5.2018 Tampereella. Tapahtuma järjestetään jo 18. kertaa. Turnaus pelataan uudessa Kauppi Sports Centerissä (os. Kuntokatu 17 33520 Tampere). Turnauksen yhteistyökumppanina toimii Tampereen Ilves.
Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. 
Tervetuloa Soveltavan liikunnan päiville 21.–22.8.2018! Päivät järjestetään ammattikorkeakoulu Arcadassa Helsingissä ja ennakkoilmoittautuminen päättyy 1.6. Tule samalla esittelemään omaa soveltavan liikunnan toimintaasi.
Soveltavan liikunnan palveluissa on suuria kuntakohtaisia eroja, selviää viime viikolla julkaistussa selvityksessä Soveltavan liikunnan tilanne kunnissa 2017.
Soveltavan luontoliikunnan koulutuskiertue on tavoittanut huhti- ja toukokuun aikana 150 osallistujaa Jyväskylässä, Oulussa ja Punkaharjulla. Kiertue jatkuu, ilmoittaudu mukaan esimerkiksi Pyhätunturille 13.–14.6.
Liikkuvuuden lisääminen on tärkeä tavoite, selviää liikuntaa ja huippu-urheilua koskevasta avoimesta verkkokuulemisesta. Erityisen tärkeänä suomalaisten liikkumisen lisäämisessä nähdään lapsiin ja nuoriin panostaminen niin, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus liikkua.
RSS