Ajankohtaista

Iäkkäät haluavat ulkoilla myös talvella, mutta turvallisen kävelykaverin puute jättää iäkkään ihmisen kotinsa vangiksi. Yksin ei uskalla lähteä ulos. Voit puuttua asiaan helposti: tarjoa ikäihmiselle turvallista ulkoiluseuraa. Autat iäkästä säilyttämään toimintakykynsä.
Kannanotossaan Soveltava Liikunta SoveLi ry:n hallitus pyytää päättäjiä kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että laki mahdollistaa myös jatkossa kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen toimimisen liikuntatoimijoina.
Nyt liikuntasektorin kannattaisi herätä. Sillä on mielenterveyden kysymyksissä selvää kilpailuetua moniin muihin toimijoihin nähden. Liikunta on ennen kaikkea mielen asia.
Palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota toimintaan, jossa on rohkeasti, määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti lähdetty muuttamaan koulupäivän rutiineja liikunnallisen, fyysisesti aktiivisen ja hyvinvoivan koulupäivän ja elämäntavan mahdollistamiseksi.
Palkitut terveysjärjestöt ovat edistäneet terveysliikuntaa niin valtakunnallisesti järjestön tasolla, paikallisesti yhdistysten tasolla kuin yksittäisen kansalaisenkin kohdalla.
Liikunta voi tuoreen tutkimuksen mukaan vähentää alakuloa ja lievittää masennusoireita. Masennus puolestaan vähentää liikkumishaluja etenkin nuorilla aikuisilla.
Iän myötä ihmisen keho heikkenee ja liikkuminen vaikeutuu, mutta muutos on todennäköisesti vähäisempi henkilöillä, jotka noudattavat terveellisiä elintapoja jo keski-iässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan tärkeintä on pysyä liikkeellä ja syödä terveellisesti.
Eduskunnan täysistunnossa tiistaina 21. lokakuuta käydään lähetekeskusteluja hallituksen esityksistä.
Liikunnan lisäämisen rinnalla puhutaan erikseen liikkumattomuuden ja passiivisen ajan vähentämisestä. Lisää liikettä olisi saatava. Ei vain hikiliikuntaa, vaan myös päivittäistä liikkumista istumista tauottamaan.
Kaatumiset ja luunmurtumat ovat yksi yleisimmistä vanhusten terveysriskeistä, mutta niiden todennäköisyyttä voi pienentää huolehtimalla fyysisestä kunnosta ja tasapainosta. Tuoreen australialaistutkimuksen perusteella muun muassa uinti on tähän hyvä keino.
RSS