Ajankohtaista

Jos yksin lähteminen kulttuurin ja liikunnan pariin tuntuu tylsältä tai vaikealta, voi Tampereella pyytää maksutta kaveriksi kulttuuri- ja liikuntaluotsia. Luotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia.
Suomen Voimisteluliitto on myöntänyt Vaasan Telinetaitureiden erityislasten ryhmälle Vuoden harrastevoimisteluteko -palkinnon. Ryhmässä tehdään merkittävää ja tasa-arvoisuutta edistävää työtä erityistä tukea tarvitsevien lasten liikuntamahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
"Älä edes pyri lähtemään kävelylle valoisaan aikaan vaan "kyttää" päivän pimeintä hetkeä ja juuri silloin sukella lenkille; tai vain metsään nojailemaan puihin."
Keuhkoahtaumatautia sairastavat toivovat lisää tietoa liikunnan, ravitsemuksen ja savuttomuuden vaikutuksista sairauteen.
Iäkkäät haluavat ulkoilla myös talvella, mutta turvallisen kävelykaverin puute jättää iäkkään ihmisen kotinsa vangiksi. Yksin ei uskalla lähteä ulos. Voit puuttua asiaan helposti: tarjoa ikäihmiselle turvallista ulkoiluseuraa. Autat iäkästä säilyttämään toimintakykynsä.
Kannanotossaan Soveltava Liikunta SoveLi ry:n hallitus pyytää päättäjiä kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että laki mahdollistaa myös jatkossa kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen toimimisen liikuntatoimijoina.
Nyt liikuntasektorin kannattaisi herätä. Sillä on mielenterveyden kysymyksissä selvää kilpailuetua moniin muihin toimijoihin nähden. Liikunta on ennen kaikkea mielen asia.
Palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota toimintaan, jossa on rohkeasti, määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti lähdetty muuttamaan koulupäivän rutiineja liikunnallisen, fyysisesti aktiivisen ja hyvinvoivan koulupäivän ja elämäntavan mahdollistamiseksi.
Palkitut terveysjärjestöt ovat edistäneet terveysliikuntaa niin valtakunnallisesti järjestön tasolla, paikallisesti yhdistysten tasolla kuin yksittäisen kansalaisenkin kohdalla.
Liikunta voi tuoreen tutkimuksen mukaan vähentää alakuloa ja lievittää masennusoireita. Masennus puolestaan vähentää liikkumishaluja etenkin nuorilla aikuisilla.
RSS