Ajankohtaista

Liikuntatoimelle esitetään 189 miljoonan euron määrärahaa, josta 148 miljoonaa katetaan veikkausvoittovaroista.
Suomen kävelytapahtumat ovat osa Euroopan laajuista Parkinson-kävelyä. Euroopan Parkinson-säätiön tavoitteena on kävelytapahtumien avulla lisätä kaikkialla Euroopassa tietoutta Parkinsonin taudista ja sen vaikutuksista sairastavien ja heidän perheidensä elämään sekä koko yhteiskuntaan.
THL:n tutkimuksen mukaan aktiivisella liikuntapolitiikalla on mahdollista kaventaa asukkaiden terveyseroja.
Tutustu elokuussa järjestettyjen Erityisliikunnan päivien teemaseminaarien ja työpajojen keskeisiin suosituksiin.
Timo Ala-Vähälän ja Saku Rikalan kirjoittama Erityisliikunnan tilanne kunnissa -raportti kertoo, kuinka kunnat toteuttavat tehtäväänsä järjestää liikuntaa ottaen huomioon myös erityisryhmät.
Ikäinstituutin Liikkeellä voimaa vuosiin -seminaarit Turussa 16.9. ja Rovaniemellä 2.10. edistävät liian vähän liikkuvien ikäihmisten tasa-arvoisia mahdollisuuksia liikkua suositusten mukaisesti.
Ylipainoiset sairastuvat eteisvärinä-rytmihäiriöön muita todennäköisemmin, mutta lihavuuteen liittyvää sairastumisriskiä voi pienentää liikuntaa harrastamalla.
Valtakunnalliset Erityisliikunnan päivät järjestetään neljän vuoden välein. Päiville kokoontuu satoja alan ammattilaisia kunnista ja järjestöistä. Korkeatasoisen ohjelman päätteeksi kootaan suositukset soveltavan liikunnan kehittämiseksi seuraavalle nelivuotiskaudelle.
SoveLi-infossa 3/2014 kerrotaan syksyllä haettavista avustuksista, tulevista tapahtumista ja koulutuksista sekä uusista soveltavan ja terveyttä edistävän liikunnan aineistoista.
Levinnyttä syöpää sairastavien fyysinen toimintakyky näyttää säilyvän pidempään ja heidän elämänlaatunsa on parempi, jos he saavat tavanomaisen hoidon ohella ravitsemus- ja liikuntaneuvontaa.
RSS