Ajankohtaista

Tutustu monipuolisen uutiskirjeemme sisältöön!
Liikunnallinen aktiivisuus vähentää lapsen kokeman stressin määrää, ilmenee perjantaina tarkastettavasta väitöskirjasta. Psykologi Silja Martikainen tutki väitöskirjassaan liikunnan ja unen merkitystä 8- ja 12-vuotiaiden lasten hyvinvointiin.
Vammaiset, vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö ovat erityisessä valokeilassa.
Tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinto on myönnetty Kansainväliselle naisliikuntaverkostolle (IWG). Palkinto on suuruudeltaan 7 000 euroa.
Valon syyskokous hyväksyi lauantaina 29.11.2014 ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman. SoveLi on Valon jäsenjärjestö ja oli syyskokouksessa edustettuna.
Liikunta ehkäisee monia sairauksia, mutta läheskään kaikki aikuiset eivät harrasta liikuntaa vapaa-ajallaan. Tuoreen brittitutkimuksen perusteella nämä yksilöt eivät todennäköisesti olleet kovin liikunnallisia lapsuudessakaan.
SoveLin syyskokous hyväksyi keskiviikkona Turussa toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodeksi 2015. Myös hallituksen jäsenet ja heidän varajäsenensä valittiin. Puheenjohtajaksi valittiin nykyinen puheenjohtaja Tomi Kaasinen.
Ministeri Haglund on hyväksynyt liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 2015 – 2018. Vuoden 2015 suurin kunnallinen hanke on Vaasan Hietalahden jalkapallostadion. Suunnitelmassa ovat mukana myös Helsingin Mäkelänrinteen palloilu- ja monitoimihalli, Iitin KymiRing moottoriurheilukeskus, Lahden Urheilukeskuksen pääkatsomon peruskorjaus ja Tampereen monitoimiareena.
Soveli-lehti 2/2014 on ilmestynyt. Ministeri Carl Haglund toteaa haastattelussa muun muassa, että hän toivoo uuden liikuntalain vahvistavan liikunnan peruspalveluluonnetta.
Liikuntaa harrastavat ja muutenkin fyysisesti aktiivista elämää viettävät saattavat säästyä Parkinsonin taudilta muita todennäköisemmin. Tieto käy ilmi Brain-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.
RSS