Ajankohtaista

SoveLin syyskokous hyväksyi keskiviikkona Turussa toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodeksi 2015. Myös hallituksen jäsenet ja heidän varajäsenensä valittiin. Puheenjohtajaksi valittiin nykyinen puheenjohtaja Tomi Kaasinen.
Ministeri Haglund on hyväksynyt liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 2015 – 2018. Vuoden 2015 suurin kunnallinen hanke on Vaasan Hietalahden jalkapallostadion. Suunnitelmassa ovat mukana myös Helsingin Mäkelänrinteen palloilu- ja monitoimihalli, Iitin KymiRing moottoriurheilukeskus, Lahden Urheilukeskuksen pääkatsomon peruskorjaus ja Tampereen monitoimiareena.
Soveli-lehti 2/2014 on ilmestynyt. Ministeri Carl Haglund toteaa haastattelussa muun muassa, että hän toivoo uuden liikuntalain vahvistavan liikunnan peruspalveluluonnetta.
Liikuntaa harrastavat ja muutenkin fyysisesti aktiivista elämää viettävät saattavat säästyä Parkinsonin taudilta muita todennäköisemmin. Tieto käy ilmi Brain-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.
Jos yksin lähteminen kulttuurin ja liikunnan pariin tuntuu tylsältä tai vaikealta, voi Tampereella pyytää maksutta kaveriksi kulttuuri- ja liikuntaluotsia. Luotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia.
Suomen Voimisteluliitto on myöntänyt Vaasan Telinetaitureiden erityislasten ryhmälle Vuoden harrastevoimisteluteko -palkinnon. Ryhmässä tehdään merkittävää ja tasa-arvoisuutta edistävää työtä erityistä tukea tarvitsevien lasten liikuntamahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
"Älä edes pyri lähtemään kävelylle valoisaan aikaan vaan "kyttää" päivän pimeintä hetkeä ja juuri silloin sukella lenkille; tai vain metsään nojailemaan puihin."
Keuhkoahtaumatautia sairastavat toivovat lisää tietoa liikunnan, ravitsemuksen ja savuttomuuden vaikutuksista sairauteen.
Iäkkäät haluavat ulkoilla myös talvella, mutta turvallisen kävelykaverin puute jättää iäkkään ihmisen kotinsa vangiksi. Yksin ei uskalla lähteä ulos. Voit puuttua asiaan helposti: tarjoa ikäihmiselle turvallista ulkoiluseuraa. Autat iäkästä säilyttämään toimintakykynsä.
Kannanotossaan Soveltava Liikunta SoveLi ry:n hallitus pyytää päättäjiä kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että laki mahdollistaa myös jatkossa kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen toimimisen liikuntatoimijoina.
RSS