Ajankohtaista

THL:n tutkimuksen mukaan aktiivisella liikuntapolitiikalla on mahdollista kaventaa asukkaiden terveyseroja.
Tutustu elokuussa järjestettyjen Erityisliikunnan päivien teemaseminaarien ja työpajojen keskeisiin suosituksiin.
Timo Ala-Vähälän ja Saku Rikalan kirjoittama Erityisliikunnan tilanne kunnissa -raportti kertoo, kuinka kunnat toteuttavat tehtäväänsä järjestää liikuntaa ottaen huomioon myös erityisryhmät.
Ikäinstituutin Liikkeellä voimaa vuosiin -seminaarit Turussa 16.9. ja Rovaniemellä 2.10. edistävät liian vähän liikkuvien ikäihmisten tasa-arvoisia mahdollisuuksia liikkua suositusten mukaisesti.
Ylipainoiset sairastuvat eteisvärinä-rytmihäiriöön muita todennäköisemmin, mutta lihavuuteen liittyvää sairastumisriskiä voi pienentää liikuntaa harrastamalla.
Valtakunnalliset Erityisliikunnan päivät järjestetään neljän vuoden välein. Päiville kokoontuu satoja alan ammattilaisia kunnista ja järjestöistä. Korkeatasoisen ohjelman päätteeksi kootaan suositukset soveltavan liikunnan kehittämiseksi seuraavalle nelivuotiskaudelle.
SoveLi-infossa 3/2014 kerrotaan syksyllä haettavista avustuksista, tulevista tapahtumista ja koulutuksista sekä uusista soveltavan ja terveyttä edistävän liikunnan aineistoista.
Levinnyttä syöpää sairastavien fyysinen toimintakyky näyttää säilyvän pidempään ja heidän elämänlaatunsa on parempi, jos he saavat tavanomaisen hoidon ohella ravitsemus- ja liikuntaneuvontaa.
Liikunta parantaa diabetesta sairastavien glukoositasapainoa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan kaikki liikunta ei ole yhtä tehokasta. Parhaan hyödyn saa intervalliharjoittelulla, jossa vuorotellaan nopeita pyrähdyksiä ja kevyttä kävelyä.
Kehitä, lisää ja uudista yhdistyksesi liikuntatoimintaa KKI-tuella, jonka tavoitteena on lisätä aikuisväestön liikkumista ja liikunnallista elämäntapaa. Suunnittele säännöllisiä liikuntaryhmiä, jotka kohdistuvat terveytensä kannalta liian vähän liikkuville.
RSS