Ajankohtaista

Vähäinen liikunta ja löhöily ovat tunnettuja terveysriskejä, mutta iltansa television edessä makaavat saattavat suurentaa mm. sydänoireiden vaaraansa, vaikka harrastaisivat säännöllisesti liikuntaa.
Liikuntaa onnistui lisäämään 67 prosenttia liikuntaharrastuksen yhdessä aloittaneista, mutta itsekseen aloittaneista vain noin 25 prosenttia.
20 liikuntajärjestöllä yhteinen osasto ja yhteinen viesti Educassa Helsingin Messukeskuksessa 23.-24.1.2105.
Metlan tutkimuksissa on selvitetty, että jo viisi minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa. Metsän terveysvaikutusten koetaan tulevan kuin itsestään, koska siellä liikkuminen tuntuu monista vaivattomalta. Myös metsän äänet ja tuoksut vaikuttavat hyvinvointiin.
Alppihiihtäjä Katja Saarisen palkittiin urhailu-urasta ja urheilutoimittajat valitsivat Amanda Kotajan vuoden 2014 nuoreksi urheilijaksi.
Hyvässä fyysisessä kunnossa olevat säästyvät verenpainetaudilta muita todennäköisemmin, vaikka heille olisi kertynyt liikakiloja. Myöskään ikä ei poista hyvän kunnon suomaa suojaa.
Kolmen merkittävän teesin ympärille rakentuva vaaliesite on toteutettu yhteistyössä jäsenjärjestöjemme kanssa.
Ikäihmisten liikunnan toimenpideohjelma haastaa paikalliset järjestöt, kunnat ja verkostot järjestämään vertaisohjaajien voimin ohjattua voima- ja tasapainoharjoittelua liikuntapuistossa toukokuussa 2015.
Helsingin Messukeskuksessa tänään valtakunnallisten lääkäripäivien avaus.
"Joulupukki ei tuonut minulle luettavaa. Lukuvimmassani innostuin tutustumaan lääkärivaimoni keräämiin erilaisiin artikkeleihin liikunnan vaikutuksesta terveyteen ja hyvinvointiin. Tieteellisten julkaisujen sanoma on selvä: Liikunta on superlääke, jota määrätään aivan liian vähän."
RSS