Ajankohtaista

Yksilöllisesti hiotut käsien voimaharjoitukset ja venytykset voivat tarjota merkittävän lisäavun käsioireita poteville nivelreumapotilaille. Hyöty havaitaan potilailla, jotka saavat jo nivelreuman lääkehoitoja.
Hölkkä- ja juoksuharrastuksessa ei kannata tavoitella kovinta mahdollista vauhtia ja pitkiä matkoja ainakaan, jos haluaa pidentää elinikäänsä. Tuoreen tutkimuksen mukaan parhaan hyödyn saa pysymällä kohtuudessa.
Infossa asiaa SoveLin vaikuttamis- ja koulutustyöstä, jäsenjärjestöjen tapahtumista ja kampanjoista, vuoden isoista kansainvälisistä tapahtumista ja uusista julkaisuista.
Järjestöjen ja niiden yhdistysten tarjoama liikunta on monipuolista. Löydä etsimäsi!
Vähäinen liikunta ja löhöily ovat tunnettuja terveysriskejä, mutta iltansa television edessä makaavat saattavat suurentaa mm. sydänoireiden vaaraansa, vaikka harrastaisivat säännöllisesti liikuntaa.
Liikuntaa onnistui lisäämään 67 prosenttia liikuntaharrastuksen yhdessä aloittaneista, mutta itsekseen aloittaneista vain noin 25 prosenttia.
20 liikuntajärjestöllä yhteinen osasto ja yhteinen viesti Educassa Helsingin Messukeskuksessa 23.-24.1.2105.
Metlan tutkimuksissa on selvitetty, että jo viisi minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa. Metsän terveysvaikutusten koetaan tulevan kuin itsestään, koska siellä liikkuminen tuntuu monista vaivattomalta. Myös metsän äänet ja tuoksut vaikuttavat hyvinvointiin.
Alppihiihtäjä Katja Saarisen palkittiin urhailu-urasta ja urheilutoimittajat valitsivat Amanda Kotajan vuoden 2014 nuoreksi urheilijaksi.
Hyvässä fyysisessä kunnossa olevat säästyvät verenpainetaudilta muita todennäköisemmin, vaikka heille olisi kertynyt liikakiloja. Myöskään ikä ei poista hyvän kunnon suomaa suojaa.
RSS