Ajankohtaista

SoveLin ja VAU:n yhteisten stipendien haku on käynnissä.
Liiallinen istuminen ja paikallaan olo vaarantavat yksilön terveyden. Suomen Reumaliitto panee toimeksi ja haastaa työpaikat nostattamaan työntekijät ylös tuoleistaan taukojumppaamaan ja järjestämään kävelykokouksia taas Keltaisen Nauhan päivänä 11.3.2015. Työterveyslaitos kannustaa asiantuntijayhteistyökumppanina työntekijöitä aktiiviseen arkeen sekä töissä että vapaa-aikana.
Lenkit järjestetään Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Tavoitteena on, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä pois tapahtumasta järjestelyjen tai avustajan puutteen vuoksi.
Maailman munuaispäivää vietetään torstaina 12.3. Munuais- ja maksaliitto aloittaa maaliskuussa munuaissairauksien ennaltaehkäisykampanjan.
Ansioristin sai muun muassa Sydänliiton liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila, joka on myös SoveLin hallituksen jäsen.
Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund on myöntänyt kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille. Toimintaa tuetaan veikkausvoittovaroista yhteensä 40 082 000 eurolla. Avustusta sai 122 järjestöä.
Keuhkosyöpäleikkauksen läpikäyneet kannattaisi laittaa ohjattuun liikuntaterapiaan, tuore norjalaistutkimus osoittaa. Tulosten perusteella liikunnan voi aloittaa jo 5–7 viikkoa leikkauksesta.
Ruotsalaistutkimuksen mukaan miehillä pitkää ikää ennusti hyvä menestys fyysistä kuntoa mittaavassa testissä 75-vuotiaana.
Kaikille avoin Eläkevuodet edessä -verkostotapaaminen 19.3.2015 klo 13.30 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Koulumatkat kannattaisi tehdä ainakin osittain lihasvoimin, kuten kävellen tai polkupyörällä. Sillä olisi vaikutusta myös tasapainoon.
RSS