Ajankohtaista

Maiden välisessä vertailussa suomalaiset olivat hoikimpia ja eniten liikkuvia - toisaalta Suomessa passiivinen ajankäyttö oli keskimääräistä yleisempää. Kansainväliseen ISCOLE-tutkimukseen osallistui yhteensä noin 7000 kymmenvuotiasta kaupunkilaislasta.
Kaatumiset ovat merkittävin iäkkäiden vammojen ja loukkaantumisten aiheuttaja, mutta niiden ehkäiseminen ei ole helppoa. Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan kaatumisten haittoja vähentää liikunta ja jumppa, mutta liikuntakaan ei välttämättä estä kaatumisia. D-vitamiinilisien syöminen ei vähennä kaatumisia eikä niistä johtuvia loukkaantumisia, tuloksista ilmenee.
Seuraavaan hallitusohjelmaan ajatus joustavasta koulupäivästä ja toiminnallisuus osaksi koulun arkea ja muiden oppiaineiden kokonaisuutta, esittää opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä.
Tamperelainen KEKKEET-liikuntaryhmä innostaa eläkkeelle jääneitä miehiä ja naisia kahdesti viikossa kohentamaan kuntoa porukalla.
Kun eläkevuodet ovat edessä, on ilmassa muutoksen tuulia. Työelämään ja arkeen liittyvä liikunta voi olla vaarassa jäädä. Ikäinstituutin ja KKI-ohjelman järjestämässä verkostotapaamisessa kuultiin hyviä käytäntöjä siitä, miten saada liikkumiseen uutta virtaa.
Istuminen ei ole niinkään tietoinen valinta kuin liikkumaan lähteminen. LitM Arto Pesola Jyväskylän yliopistosta (kuvassa) totesi KKI-päivillä, että istumiseen vaikuttavat tavat, biologiset tekijät ja ympäristö.
Teemana myös toimintakulttuurin muutos työelämässä. Päivät järjestetään 18.-19.3. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.
Jouni Kallio Likes-tutkimuskeskuksesta esitteli hauskan keinon katkaista oppitunti. X-breikki on jotain ihan muuta kuin perinteinen taukojumppa.
Tampereella tiistaina ja keskiviikkona järjestettävässa seminaarissa puhutaan muun muassa roboteista tulevaisuuden oppimiskavereina.
KKI-Päivät järjestetään 18.–19.3.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Sportec-messujen yhteydessä.
RSS