Ajankohtaista

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n liittovaltuuston kokous järjestettiin Helsingissä lauantaina 25. huhtikuuta.
Jos suunnitteilla olevalta asuinalueelta löytyy edes yksi mäennyppylä, se pitäisi säästää ja jättää lasten pulkkamäeksi. Mäen ympärille voitaisiin mieluusti kaavoittaa vielä iso viheralue, joka mahdollistaisi eri liikuntamuodot.
Kokous hyväksyi vuoden 2014 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.
Vuoden ensimmäisen lehden teemoina ovat yhdenvertaisuus ja luontoliikunta.
Toiminnanjohtajan uusin blogi käsittelee muun muassa liikuntalakia ja järjestöjen rahoitusjärjestelmää.
Tangon tanssiminen helpottaa Parkinsonin taudin oireita ja saattaa hidastaa sen etenemistä. Sitä paitsi potilaat tanssivat paljon mieluummin tangoa kuin tekevät heille määrättyjä jumppaliikkeitä, kertoo tuore kanadalaistutkimus.
Liikunta-asioista vastaava puolustusministeri Carl Haglund on myöntänyt 27 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen. Avustuksilla tuetaan erityisesti laajoille käyttäjäryhmille tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja varustamista.
Lisävuosia saadakseen ei tarvitse hölkätä kymmentä tuntia viikossa, sillä lähes saman hyödyn saa jo runsaalla kahdella tunnilla. Tulokset perustuvat Jama Internal Medicine -lehdessä julkaistuun tutkimukseen.
Soveltava Liikunta Soveli ry osallistui lain valmisteluun aktiivisesti. Liikuntalain keskeisinä tavoitteina on edistää eri väestöryhmien mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa liikuntaa, väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä fyysistä toimintakykyä, lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä, liikunnan kansalais- ja seuratoimintaa sekä huippu-urheilua samoin kuin liikunnan ja huippu-urheilun rehellisyyttä ja eettisiä periaatteita sekä eriarvoisuuden vähentämistä liikunnassa.
Rahapulassa kärvistelevät kunnat eivät panosta liikuntapaikkojen rakentamiseen. Liikuntasuunnittelun professori Kimmo Suomen mielestä kunnilta ei kuitenkaan puutu rahaa vaan tahtoa, sillä eniten käytetyt liikuntapaikat eivät ole kalliita.
RSS