Ajankohtaista

Maailman munuaispäivää vietetään torstaina 12.3. Munuais- ja maksaliitto aloittaa maaliskuussa munuaissairauksien ennaltaehkäisykampanjan.
Ansioristin sai muun muassa Sydänliiton liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila, joka on myös SoveLin hallituksen jäsen.
Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund on myöntänyt kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille. Toimintaa tuetaan veikkausvoittovaroista yhteensä 40 082 000 eurolla. Avustusta sai 122 järjestöä.
Keuhkosyöpäleikkauksen läpikäyneet kannattaisi laittaa ohjattuun liikuntaterapiaan, tuore norjalaistutkimus osoittaa. Tulosten perusteella liikunnan voi aloittaa jo 5–7 viikkoa leikkauksesta.
Ruotsalaistutkimuksen mukaan miehillä pitkää ikää ennusti hyvä menestys fyysistä kuntoa mittaavassa testissä 75-vuotiaana.
Kaikille avoin Eläkevuodet edessä -verkostotapaaminen 19.3.2015 klo 13.30 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Koulumatkat kannattaisi tehdä ainakin osittain lihasvoimin, kuten kävellen tai polkupyörällä. Sillä olisi vaikutusta myös tasapainoon.
Iloisen liikunnallinen Keltaisen Nauhan päivä tempaisee työpaikoilla maaliskuussa.
Kansainvälinen ACCAC 2015 -tapahtuma on Tampere-talossa 11.–14.3.2015. Ohjelmassa mm. kaikille soveltuva talviliikuntapäivä Sorsapuistossa 11.3. Talviliikuntapäivänä voi kokeilla mm. lumikenkäilyä, hiihtoa, frisbeegolfia, kahvakuulaa, mäenlaskua ja patsassuunnistusta. Ohjelmaa tuottavat paikalliset vammais- ja liikuntayhdistykset.
- Nämä lähes 50 seuraa liikuttavat työllistämisen avulla satoja, jopa tuhansia lapsia ja nuoria, sekä lisäävät liikunnan harrastusmahdollisuuksia uusille osallistujille. Tällä puolen miljoonan euron työllistämistuella on laajaa vaikuttavuutta terveyden ja hyvinvoinnin suhteen, niin työllistettävien nuorten osalta kuin heidän tekemänsä työn kautta. Pystymme työllistämään liikunnan alalle vastavalmistuneita, jotka saavat tästä arvokasta työkokemusta. Muutaman seuran tavoitteena on saada työllistymisjakson jälkeen nuori työllistymään pysyvään työsuhteeseen, ministeri Carl Haglund kiittelee.
RSS