Ajankohtaista

Valtion liikuntaneuvosto on julkaissut ensimmäistä kertaa raportin, joka kuvaa liikunnan edistämisen kokonaisuuden osana valtionhallinnon toimintaa.
– Luuhan tykkää siitä, että se saa esimerkiksi kehon painoa kannattelevaa liikuntaa ja ärsykettä monista suunnista: kääntöä, vääntöä, suunnan muutoksia.
Tutkimusten mukaan liikunta ehkäisee muistisairauden etenemistä, mutta lievässä vaiheessa oleville muistisairaille ei aiemmin ole järjestetty ohjattua ryhmäliikuntaa. Liikunnan iloa -projektissa kuntoutus ja vertaistuki liikunnan avulla järjestetään HJK:n kanssa yhteistyössä
"Lomakauden lähestyessä on aika nauttia tehdystä työstä, aika hengähtää ja suunnata katseet sitten eteenpäin."
Rintasyöpään kemoterapiahoitoa saavien naisten kannattaisi harrastaa liikuntaa hoitojen aikana. Liikunta voi nimittäin vähentää kemoterapiaan liittyviä haittavaikutuksia ja tehdä hoidosta siedettävämpää, tuore tutkimus osoittaa.
Monipuolinen ruokavalio, liikunta ja muut terveelliset elämäntavat auttavat vähentämään aivohalvauksia myös miehiltä, joille on ehtinyt kertyä aivohalvausten riskitekijöitä.
Kampanja tuotti 115 erilaista ohjattua tapahtumaa liikuntapuistoissa.
Uutiset ja syksyn suunnitelmat, SoveLin ja jäsenjärjestöjemme koulutukset, tapahtumat ja kampanjat, linkit kiinnostaviin, ajankohtaisiin materiaaleihin.
Elämäntapaneuvonta edistää sydänterveyttä. Asiasta on julkaistu kaksi tuoretta tutkimusta, joista kumpikin on tehty Suomessa.
Laihduttamista yrittävien kannattaisi jättää auto kotiin ja alkaa kulkea työmatkat julkisilla, polkupyörällä tai kävellen. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan tämä voi auttaa painonpudotuksessa.
RSS