Ajankohtaista

Selkäliitto on huolissaan työikäisten liikkumattomuudesta ja istuvasta elämäntavasta, joka kuormittaa niskaa ja selkää. Liiton tämän vuoden teema on ”Liikuta selkäsi kuntoon”.
Ikäinstituutin koordinoimassa Voimaa vanhuuteen - iäkkäiden terveysliikuntaohjelmassa on mentoroitu 38 kunnan poikkihallinnollisia yhteistyöryhmiä kolmen vuoden ajan. Kuntiin on koulutettu reilut 170 kouluttajaa lisäämään paikallisten ammattilaisten ja vertaisohjaajien osaamista iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä ulkoilusta.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n liittovaltuuston kokous järjestettiin Helsingissä lauantaina 25. huhtikuuta.
Jos suunnitteilla olevalta asuinalueelta löytyy edes yksi mäennyppylä, se pitäisi säästää ja jättää lasten pulkkamäeksi. Mäen ympärille voitaisiin mieluusti kaavoittaa vielä iso viheralue, joka mahdollistaisi eri liikuntamuodot.
Kokous hyväksyi vuoden 2014 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.
Vuoden ensimmäisen lehden teemoina ovat yhdenvertaisuus ja luontoliikunta.
Toiminnanjohtajan uusin blogi käsittelee muun muassa liikuntalakia ja järjestöjen rahoitusjärjestelmää.
Tangon tanssiminen helpottaa Parkinsonin taudin oireita ja saattaa hidastaa sen etenemistä. Sitä paitsi potilaat tanssivat paljon mieluummin tangoa kuin tekevät heille määrättyjä jumppaliikkeitä, kertoo tuore kanadalaistutkimus.
Liikunta-asioista vastaava puolustusministeri Carl Haglund on myöntänyt 27 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen. Avustuksilla tuetaan erityisesti laajoille käyttäjäryhmille tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja varustamista.
Lisävuosia saadakseen ei tarvitse hölkätä kymmentä tuntia viikossa, sillä lähes saman hyödyn saa jo runsaalla kahdella tunnilla. Tulokset perustuvat Jama Internal Medicine -lehdessä julkaistuun tutkimukseen.
RSS