Ajankohtaista

Valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää vietetään vanhustenviikon torstaina 8.10.2015. Tämän vuoden teemana on kannustaa ikäihmisiä kokeilemaan kuntoilua ulkona. Vallataan jälleen liikuntapuistot iäkkäiden käyttöön!
Kuntoilun ja liikuntaharrastusten aloittaminen voi sivuvaikutuksena saada myös puolison innostumaan kuntonsa kohottamisesta, tuore tutkimus osoittaa.
Tutustu SoveLin ja sen jäsenjärjestöjen aineistoihin liikunnasta, terveydestä ja liikunnan soveltamisesta.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea vuoden 2016 liikunnan edistämistyöhön hanketukihaun kautta. Hanketuella kannustetaan järjestämään liikuntaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuville työikäisille, joilla sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi liikunta vaatii erityishuomiota. Hanketuella voi esimerkiksi kouluttaa vertaisohjaajia tai perustaa uusia liikuntaryhmiä.
Valtioneuvosto asetti torstaina Valtion liikuntaneuvoston ajalle 8.9.2015–7.9.2019. Valtion liikuntaneuvosto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä liikunta-asioissa.
Soveltava Liikunta SoveLi on jäsenjärjestöineen laatinut soveltavan liikunnan kehittämistä linjaavat suositukset. Tavoitteena on, että suositusten avulla liikuntatoiminnan laatu ja vaikuttavuus vahvistuvat entisestään yhteisen tekemisen myötä.
Liikunta on tärkeää hengityssairaille. Se on oleellinen osa kaikkien kroonisten hengityssairauksien, kuten astman, keuhkoahtaumataudin ja uniapnean, omahoitoa.
Suomi keräsi neljän mitalin saldon elinsiirron saaneiden MM-kilpailujen ensimmäisenä kilpailupäivänä Argentiinan Mar del Platassa.
Säännöllinen liikunta voi kanadalaistutkijoiden mukaan hillitä MS-taudin oireita lapsipotilailla. Silti kovinkaan monet eivät harrasta liikuntaa.
Valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää vietetään vanhustenviikon torstaina 8.10.2015. Tämän vuoden teemana on kannustaa ikäihmisiä kokeilemaan kuntoilua ulkona. Vallataan jälleen liikuntapuistot iäkkäiden käyttöön! Ikäinstituutti haastaa järjestöt, palvelutalot, vanhusneuvostot, seurakunnat, kansalaisopistot ja kuntien liikunta- ja sosiaalitoimet järjestämään yhteistyössä kuntoilutapahtumia liikuntapuistoihin.
RSS