Ajankohtaista

Paljon liikuntaa harrastavat elävät usein pitemmän elämän kuin liikuntaa välttelevät. Tuoreen australialaistutkimuksen perusteella tämä koskee etenkin fyysisesti raskasta ja uuvuttavaa liikuntaa harrastavia.
SoveLi lähestyi hallitusneuvottelijoita tärkeällä muistutuksella liikunnan merkityksestä kansanterveydelle. Viesti ohessa.
Keskeistä on aivoverenkiertohäiriöiden ehkäisy.
Special Olympics -karnevaalit järjestetään 8.–9. toukokuuta 2015 Lohjalla, Kisakallion Urheiluopistolla. Special Olympics -toiminta käsittää kaiken kehitysvammaisten urheilun ja liikunnan, matalankynnyksen harrastamisesta huippuunsa treenattuihin urheilusuorituksiin.
Valtion liikuntaneuvosto esittää, että hallitus laatii kansallisen ohjelman, jonka mukaisesti eri väestöryhmien mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa liikuntaa vahvistetaan kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja säädösvaikutusten arvioinnissa.
Selkäliitto on huolissaan työikäisten liikkumattomuudesta ja istuvasta elämäntavasta, joka kuormittaa niskaa ja selkää. Liiton tämän vuoden teema on ”Liikuta selkäsi kuntoon”.
Ikäinstituutin koordinoimassa Voimaa vanhuuteen - iäkkäiden terveysliikuntaohjelmassa on mentoroitu 38 kunnan poikkihallinnollisia yhteistyöryhmiä kolmen vuoden ajan. Kuntiin on koulutettu reilut 170 kouluttajaa lisäämään paikallisten ammattilaisten ja vertaisohjaajien osaamista iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelusta sekä ulkoilusta.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n liittovaltuuston kokous järjestettiin Helsingissä lauantaina 25. huhtikuuta.
Jos suunnitteilla olevalta asuinalueelta löytyy edes yksi mäennyppylä, se pitäisi säästää ja jättää lasten pulkkamäeksi. Mäen ympärille voitaisiin mieluusti kaavoittaa vielä iso viheralue, joka mahdollistaisi eri liikuntamuodot.
Kokous hyväksyi vuoden 2014 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.
RSS