Ajankohtaista

Arkiliikunnan SM-kisat kannustavat kaikkia suomalaisia lisäämään liikuntaa ja aktiivisuutta arkeen. Hengitysliiton ja Apteekkariliiton kampanja muistuttaa omien valintojen merkityksestä arjessa.
Esteettömyys kaikille luonnonystäville on tärkeä periaate alueiden palveluiden suunnittelussa. Silloin myös lapsiperheillä, vanhuksilla ja pyörätuolilla liikkuvilla on mahdollisuus kokea aidon luonnon kosketus.
Metsähallituksen luontopalvelut järjestää yhteistyössä Soveltava Liikunta SoveLi ry:n kanssa maastokatselmukset Rovaniemen ja Oulun seudun liikunta-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen edustajille.
Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 8. lokakuuta järjestetään eri puolella Suomea lähes 160 kuntoilutapahtumaa. Tapahtumien tavoitteena on lisätä iäkkäiden ohjattua voima- ja tasapainoharjoittelua liikuntapuistoissa. Päivä on osa vanhustenviikon ohjelmaa.
Onko lasten liikuntaharrastusten kalleus yhteiskunnallinen ongelma Suomessa? Tätä pohti Tampereella koolla ollut urheilu- ja liikuntatoimijoiden ja -päättäjien joukko. Osallistujia kaksipäiväisessä foorumissa maanantaina ja tiistaina oli noin 200.
Diabeteksen ehkäiseminen riskipotilailta onnistuu parhaiten, kun huomio keskitetään samanaikaisesti ruokavaliomuutoksiin ja liikunnan lisäämiseen. Yhdistelmäohjelmat ovat myös sitä tehokkaampia mitä intensiivisempiä ne ovat, yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa.
Suomi päätti pyörätuolirugbyn Euroopan mestaruuskilpailut voitokkaasti Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa, kun Belgia kaatui sijoitusottelussa 50–46-lukemin. Suomen sijoitus kotiturnauksessa on seitsemäs. Päätöspäivän voitosta huolimatta Suomen tie vie EM-kilpailujen B-sarjaan.
Pyörätuolirugbyn EM-kilpailut käynnistyvät Nastolassa – panoksena kaksi paralympiapaikkaa
Lue tuoreet uutiset ja kuulumiset soveltavan liikunnan kentältä. Tapahtumia, koulutusta, vaikuttamista ja kehittämistä - syksy on vireän toiminnan aikaa.
Lyhyet mutta erittäin intensiiviset pikatreenipätkät saattavat parantaa aikuistyypin diabetesta sairastavien sydämen toimintakykyä. Pikatreenaaminen näyttäisi myös poistavan rasvaa potilaiden maksasta, tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat.
RSS