Ajankohtaista

Suomi päätti pyörätuolirugbyn Euroopan mestaruuskilpailut voitokkaasti Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa, kun Belgia kaatui sijoitusottelussa 50–46-lukemin. Suomen sijoitus kotiturnauksessa on seitsemäs. Päätöspäivän voitosta huolimatta Suomen tie vie EM-kilpailujen B-sarjaan.
Pyörätuolirugbyn EM-kilpailut käynnistyvät Nastolassa – panoksena kaksi paralympiapaikkaa
Lue tuoreet uutiset ja kuulumiset soveltavan liikunnan kentältä. Tapahtumia, koulutusta, vaikuttamista ja kehittämistä - syksy on vireän toiminnan aikaa.
Lyhyet mutta erittäin intensiiviset pikatreenipätkät saattavat parantaa aikuistyypin diabetesta sairastavien sydämen toimintakykyä. Pikatreenaaminen näyttäisi myös poistavan rasvaa potilaiden maksasta, tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat.
Valtakunnallista iäkkäiden ulkoilupäivää vietetään vanhustenviikon torstaina 8.10.2015. Tämän vuoden teemana on kannustaa ikäihmisiä kokeilemaan kuntoilua ulkona. Vallataan jälleen liikuntapuistot iäkkäiden käyttöön!
Kuntoilun ja liikuntaharrastusten aloittaminen voi sivuvaikutuksena saada myös puolison innostumaan kuntonsa kohottamisesta, tuore tutkimus osoittaa.
Tutustu SoveLin ja sen jäsenjärjestöjen aineistoihin liikunnasta, terveydestä ja liikunnan soveltamisesta.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea vuoden 2016 liikunnan edistämistyöhön hanketukihaun kautta. Hanketuella kannustetaan järjestämään liikuntaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuville työikäisille, joilla sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi liikunta vaatii erityishuomiota. Hanketuella voi esimerkiksi kouluttaa vertaisohjaajia tai perustaa uusia liikuntaryhmiä.
Valtioneuvosto asetti torstaina Valtion liikuntaneuvoston ajalle 8.9.2015–7.9.2019. Valtion liikuntaneuvosto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä liikunta-asioissa.
Soveltava Liikunta SoveLi on jäsenjärjestöineen laatinut soveltavan liikunnan kehittämistä linjaavat suositukset. Tavoitteena on, että suositusten avulla liikuntatoiminnan laatu ja vaikuttavuus vahvistuvat entisestään yhteisen tekemisen myötä.
RSS