Ajankohtaista

Apuväline 2015 -tapahtuman Liikuntamaassa pääsee kokeilemaan monenlaisia lajeja. Messuilla julkistettiin torstaina ensimmäiset Rion Paralympialaisiin lähtevät urheilijat.
Mitä henkilöstömuutoksia SoveLissa on tulossa? Mitä kuulumisia on jäsenjärjestöillä?
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut yrittäjä Leena Harkimon johtaman työryhmän selvittämään, miten lasten liikunnan harrastamisen kohonneita kustannuksia voidaan alentaa.
Liikunnan lisääminen ja ruokavalion viilaaminen terveellisemmäksi auttaa estämään diabeteksen puhkeamista myös potilailla, jotka ovat suuressa vaarassa sairastua. Samanlainen vaikutus saadaan ennakoivalla diabeteslääkityksellä.
Portaiden käyttäminen hissin sijaan on yksi esimerkki työpäivän aikaisesta taukoliikunnasta. Ensi viikolla 2.–8. marraskuuta vietettävien Porraspäivien aikana kannustetaan työyhteisöjä pieniin arkisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi.
Maailman keuhkoahtaumatautipäivää vietetään 18.11. Maailman keuhkoahtaumapäivän teemana on tänä vuonna hoito sairauden loppuvaiheessa.
Sosiaali- ja terveysministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö asettivat lokakuussa Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmän.Sosten edustajana ohjausryhmässä on SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu ja hänen henkilökohtaisena varajäsenenään toiminnanjohtaja Janne Juvakka Diabetesliitosta.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää jälleen Liikuntamaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 5.-7.11.2015. Liikuntamaassa pääsee tutustumaan ja kokeilemaan vammaisurheilulajeja sekä liikunnan ja urheilun apuvälineitä.
Suuren osan päivästä istuen tai löhöillen viettävät saattavat olla suurentuneessa sydänoireiden vaarassa, vaikka he harrastaisivat liikuntaa säännöllisesti. Terveyttään kohentavien kannattaisikin paitsi liikkua enemmän myös löhöillä vähemmän.
LIKES-tutkimuskeskus toteutti syksyllä 2014 ja keväällä 2015 Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan toimijakartoituksen liikunta- ja urheilujärjestöille sekä kansanterveys- ja vammaisjärjestöille.
RSS