Ajankohtaista

Rintasyöpään kemoterapiahoitoa saavien naisten kannattaisi harrastaa liikuntaa hoitojen aikana. Liikunta voi nimittäin vähentää kemoterapiaan liittyviä haittavaikutuksia ja tehdä hoidosta siedettävämpää, tuore tutkimus osoittaa.
Monipuolinen ruokavalio, liikunta ja muut terveelliset elämäntavat auttavat vähentämään aivohalvauksia myös miehiltä, joille on ehtinyt kertyä aivohalvausten riskitekijöitä.
Kampanja tuotti 115 erilaista ohjattua tapahtumaa liikuntapuistoissa.
Uutiset ja syksyn suunnitelmat, SoveLin ja jäsenjärjestöjemme koulutukset, tapahtumat ja kampanjat, linkit kiinnostaviin, ajankohtaisiin materiaaleihin.
Elämäntapaneuvonta edistää sydänterveyttä. Asiasta on julkaistu kaksi tuoretta tutkimusta, joista kumpikin on tehty Suomessa.
Laihduttamista yrittävien kannattaisi jättää auto kotiin ja alkaa kulkea työmatkat julkisilla, polkupyörällä tai kävellen. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan tämä voi auttaa painonpudotuksessa.
Reumaliitto kannustaa Liikkeestä hyvinvointia -toimintateemallaan kansalaisia liikunnalliseen elämäntapaan ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Liitto on julkaissut Liikkeestä hyvinvointia -videon.
Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan julkilausuma muistuttaa yhdyskuntasuunnittelun merkityksestä arkiliikunnan lisäämisessä.
Paljon liikuntaa harrastavat elävät usein pitemmän elämän kuin liikuntaa välttelevät. Tuoreen australialaistutkimuksen perusteella tämä koskee etenkin fyysisesti raskasta ja uuvuttavaa liikuntaa harrastavia.
SoveLi lähestyi hallitusneuvottelijoita tärkeällä muistutuksella liikunnan merkityksestä kansanterveydelle. Viesti ohessa.
RSS