Ajankohtaista

Liikunta auttaa välttymään sydän- ja verisuonitaudeilta vielä yli 70-vuotiaanakin, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Suurimman hyödyn saavat säännöllisesti kävelevät.
Liikunta ja riittävä opastus voivat ehkäistä alaselkäkipuja ja niiden uusiutumista. Vaikutukset jäävät kuitenkin parhaimmillaankin lyhytaikaisiksi, jos liikunnasta ei tule pysyvää elämäntapaa.
Kampanja edistää talvijalankulun turvallisuutta. Joka neljäs meistä liukastuu talvella, varaudu asianmukaisesti.
Rio de Janeirossa syyskuussa järjestettävät kesäparalympialaiset tuovat lisälatausta Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa 22.–24. tammikuuta järjestettävään kansainväliseen Pajulahti Games -vammaisurheilutapahtumaan.
Suomalaisen urheiluliikkeen rakenteet ovat olleet myllerryksessä tällä vuosikymmenellä. Tuoreessa tutkimuksessa suomalaista urheiluliikettä tarkastellaan systeemisen analyysin avulla. Analyysin avulla tulee näkyväksi, miten muutosprosessi on lähtenyt käyntiin valtion aloitteesta ja alun perin suomalaisen huippu-urheilun kehittämistarpeiden näkökulmasta.
Liikunnan harrastaminen ei ole pelkästään omasta viitseliäisyydestä kiinni. Kuntien välillä on suurta vaihelua liikuntapalveluiden tarjonnassa. Pahin epätasa-arvo on syntymässä suurten kaupunkien ja maaseudun pikkukuntien välille.
Finnish Bone Society (FBS) r.y. on valinnut vuoden 2014 luututkimukseksi Jyväskylän yliopiston terveystieteiden laitoksessa toteutetun tutkimuksen, jossa selvitettiin asteittain kovenevan hyppelyharjoittelun vaikutuksia luustoon, rustoihin, nivelrikon oireisiin sekä suorituskykyyn vaihdevuodet ohittaneilla naisilla joilla on lievä polven nivelrikko.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut valtion liikuntaneuvoston jaostot meneillään olevalle liikuntaneuvoston toimikaudelle, joka ulottuu seuraaviin eduskuntavaaleihin saakka.
Lämpimät kiitokset kaikille SoveLin yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta. SoveLi toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Raha-automaattiyhdistys (RAY) ehdottaa myönnettäväksi vuodelle 2016 avustuksia yhteensä 315,3 miljoonaa euroa 824 järjestölle 1711 avustuskohteeseen.
RSS