Ajankohtaista

Unelmien liikuntapäivä on 10.5. Tapahtuman verkkosivut on nyt avattu, käy katsomassa! Kuka vain voi järjestää oman tempauksen – tai mennä mukaan jonkun muu järjestämään tapahtumaan. Tempaus voi olla hyvinkin pieni, kynnystä ei ole.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt aluehallintovirastoille 2 295 000 euroa jaettavaksi liikunnallisen elämäntavan paikallisiin kehittämishankkeisiin.
Kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta Liikkuva koulu -toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Haettavissa on 7 miljoonaa euroa lukuvuodelle 2016–2017.
Liikunta vaikuttaa aivojen terveyteen ja ehkäisee muistisairauksia. Tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta voi pienentää riskiä sairastua dementiaan jopa puolella. Sopivaa lajia ei tarvitse etsiä kaukaa.
Seinäjoella järjestetään Liikuntavastaavien koulutus 11.-13.3.2016. Tule mukaan. Tapaat yhdistysten liikuntavastaavia tai liikuntavastaavaksi aikovia.
Vantaalla järjestetään kansainvälinen elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week 10.–17. heinäkuuta 2016.
Säännöllinen liikunta pienentää erityisesti paksunsuolensyövän ja rintasyövän riskiä. Syöpäyhdistyksen mukaan riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä.
Sote-uudistus ja liikunta sekä yhdenvertaisuus liikunnan näkökulmasta ovat 2.6. Helsingissä järjestettävän Erityisliikunnan symposion aiheita.
Suomi100 on Suomen suuri vuosi ja Liikkumisen unelmavuosi 2017. Tänä vuonna askeleita kohti juhlavuotta otetaan rohkeasti yhdessä kokeillen. Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5. ja syyskuu on valtakunnallinen Liikkumisen unelmakuukausi, jota Lahdessa kokeillaan jo nyt helmikuussa.
Keuhkoahtaumataudin hoitoketjussa on sovittu eri toimijoiden yhteistyöstä keuhkoahtaumataudin hoidossa Pirkanmaan alueella.
RSS