Ajankohtaista

Noin miljoona suomalaista tarvitsee liikunnan soveltamista joko jatkuvasti tai tilapäisesti. Vamma tai sairaus voi vaikuttaa merkittävästi liikkumisen mahdollisuuksiin ja esimerkiksi perheiden ja yhteisöjen yhteisiin harrastuksiin. Loppusuoralla olevan Polku luontoon -hankkeen opit ja kokemukset on nyt koottu julkaisuiksi kaikkien hyödynnettäväksi.
Forskningen visar att det gynnar alla människor att röra på sig, speciellt personer med funktionsnedsättningar.
Tutkimuksista tiedetään, että liikkuminen hyödyttää aivan kaikkia, myös – ja erityisesti – ihmisiä, joilla on jokin vamma tai toimimisen este.
Turussa järjestetään Soveltavan liikunnan Tärskyt 9.5.2019 Kupittaan Urheiluhallissa klo 14-17. Maksuton tapahtuma tarjoaa elämyksiä monissa urheilulajeissa. 
Unelmien liikuntapäivä 10.5.2019 on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, myös soveltaen. Tule mukaan!
Kevään ensimmäinen uutiskirjeemme SoveLi-info ilmestyi. Käy lukemassa SoveLin uusimpia kuulumisia sekä SoveLin jäsenjärjestöjen ajankohtaista toimintaa esitteleviä liikuntasisältöjä ja tulevia tapahtumia.
Eduskuntavaalit pidetään 14.4. ja SoveLi on myös omalta osaltaan mukana vaalivaikuttamisessa. Vaalivaikuttamisen sisällöt ovat tiivistyneet kolmeen pääteemaan, jotka on työstetty yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa. Teemat ovat: soveltavan liikunnan rahoitus kuntoon, kehitetään poikkihallinnollista liikunnan edistämistä sekä kehitetään liikkumisympäristöjen olosuhteita ja esteettömyyttä.
Kevään Soveli-lehdessä on monipuolisesti mielenkiintoisia aiheita soveltavasta liikunnasta ja hyvinvoinnista. Juttuja on esimerkiksi: Liikuntapoliittinen selonteko - lisäresursseja liikunnan edistämiseen, into löytyy ilon kautta lapsilla ja nuorilla, liikunta ehkäisee syöpää, naiset osallistuvat Pirkanmaalla, tarkkuussuunnistus sopii kaikille, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sparraajana - yhdessä enemmän, soveltava luontoliikunta kehittyy vauhdilla, geokätkökoulutusta yhteistuumin, taitouinti onnistuu myös soveltaen, kaksikielistä soveltavaa liikuntaa on niukasti tarjolla.
Viime keväänä kolmikymppisiään juhlinut legendaarinen naisten sporttitapahtuma Likkojen Lenkki avaa Tampereen tulevan festivaalikesän uudessa tapahtumapaikassa Ratinanniemen Festivaalipuistossa lauantaina 18.5.2019 Likkojen Lenkillä on vuodesta 2008 tehty työtä saavutettavuuden parantamiseksi ja esteettömien palvelujen tarjoamiseksi. Lenkkireiteillä kuljetaan niin pyörätuolilla avustajan kanssa kuin ilman. Tavoitteenamme on, että tapahtuma on kaikille naisille soveltuva. Tervetuloa mukaan!
Luonto kaikille -hankkeen aloitusseminaari järjestetään Nastolan Pajulahdessa 13.3.2019. Seminaarissa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja esteettömistä ja saavutettavista luontomatkailupalveluista – niiden haasteista ja suurista mahdollisuuksista. Seminaarissa tuodaan yhteen sekä esteettömien palveluiden käyttäjät että palveluja tarjoavat matkailuyritykset, järjestöt ja muut asiasta kiinnostuneet tahot. 
RSS