Ajankohtaista

Soveltavan luontoliikunnan koulutuskiertue on tavoittanut huhti- ja toukokuun aikana 150 osallistujaa Jyväskylässä, Oulussa ja Punkaharjulla. Kiertue jatkuu, ilmoittaudu mukaan esimerkiksi Pyhätunturille 13.–14.6.
Liikkuvuuden lisääminen on tärkeä tavoite, selviää liikuntaa ja huippu-urheilua koskevasta avoimesta verkkokuulemisesta. Erityisen tärkeänä suomalaisten liikkumisen lisäämisessä nähdään lapsiin ja nuoriin panostaminen niin, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus liikkua.
Haku maksuttomaan Elämäni eläkevuodet -valmentajakoulutukseen on käynnissä nyt. Ikäinstituutti tarjoaa koulutuksen kahdeksalle valmentajaparille. SoveLin jäsenjärjestöjen yhdistysten edustajilla on oikeus hakea maksuttomaan koulutukseen.
MS-tautia sairastavan liikunnan polulla tärkeiksi asioiksi muodostuvat muun muassa riittävän liikuntatiedon saaminen eri kanavien kautta, henkilökohtainen ohjaus ja kannustus, mutta toisaalta myös sairastavan oma aktiivisuus liikunnan saralla sekä liikunnan soveltaminen.
”Lapseni aloitti palloilukerhon ja oli siitä kovin innostunut. Muutaman tapaamiskerran jälkeen ohjaaja soitti kotiin ja sanoi, ettei lapseni voi osallistua enää kerhoon, koska ei ymmärrä ohjeita.”
Soveltava liikunta on kohderyhmän kokoon ja tarpeisiin nähden aliresurssoitua ja se sijaitsee yhä ministeriöiden välisellä harmaalla alueella, SoveLin toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas kirjoittaa blogissa.
Lonkan bursiitti eli limapussitulehdus on yleinen ja kivulias vaiva, josta elämänsä aikana kärsii jopa 10–25 prosenttia ihmisistä. Usein niitä hoidetaan kortikosteroidipistoksella, mutta paremman avun potilaat saisivat ohjatusta liikunnasta ja opastuksesta.
Liikkuva koulu -ohjelmassa on mukana jo 70 prosenttia Suomen kouluista. Hae 31.5. mennessä mukaan kehittämään liikkuvampaa koulupäivää myös erityisen tuen oppilaille.
Liikuttava koulupäivä -video näyttää faktoja ja vinkkejä siihen, miten kaikki lapset pääsevät osallistumaan yhdenvertaisina koulussa! Koululiikunnasta vapauttaminen tai kotiopetus ei ole ratkaisu.
SoveLi on saanut tänä keväänä joukkoonsa kaksi uutta jäsenjärjestöä, Suomen Syöpäyhdistyksen ja Folkhälsanin. Uudet jäsenet esittäytyivät kevätkokouksen päätteeksi.
RSS