Ajankohtaista

Hyvä fyysinen kunto keski-iässä ehkäisee sydänsairauksien ja muun muassa dementian kehittymistä, tutkimuksista tiedetään. Tuoreen tutkimuksen mukaan tämä tarkoittaa myös pitempää elinikää.
Mahdollisesti jopa 1,4 miljardia aikuista on vaarassa sairastua mm. sydäntauteihin ja diabetekseen liian vähäisen liikunnan takia. Tiedot käyvät ilmi mittavasta, yli 2 miljoonan aikuisen terveystiedot kattavasta tutkimuksesta.
Ruotsi-ottelun yhteydessä nähtiin laatuaan ensimmäinen Harvinainen Maraton. Tänä kesänä harvoin koettu vesisade raikasti ilmaa, kun harvinaisia hengityssairauksia sairastavat etenivät Tampereella 420 metrin ja 4200 metrin matkat. Tapahtuma onnistui terveys- ja urheilujärjestön yhteistyöllä sekä tukijoiden avulla.
Kävelyä tai muuta liikuntaa harrastavat naiset säästyvät sydämen vajaatoiminnalta muita todennäköisemmin. Liikunnan ei tarvitse olla intensiivistä ja rankkaa, vaan tärkeämpää on sen säännöllisyys. Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, johon osallistui lähes 140 000 yhdysvaltalaista 50–79-vuotiasta naista.
Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto järjestää yhteistyössä SoveLin kanssa Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuuden Espoossa perjantaina 28.9. klo 12–15.
Soveltavan liikunnan päivien aikana oli ensimmäistä kertaa mahdollista osallistua kahteen ruotsinkieliseen sessioon. Tilaisuuksissa havaittiin, että tarvetta on esimerkiksi ruotsinkieliselle liikunta-ammattilaisten jatkokoulutukselle sekä materiaaleille.
I år var det för första gången möjligt att delta i svenskspråkiga föreläsningar under Soveltavan liikunnan päivät. Under dagarna blev det klart att svenskspråkiga fortbildningsstudier samt svenskspråkigt material behöver utvecklas.
Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen peräänkuuluttajaa urheiluun lisää positiivista erityiskohtelua, jotta myös paraurheilijoilla olisi tasavertaiset lähtökohdat harrastaa urheilua ja kilpailla siinä.
Rautavaaran liikuntatoimi, Metsäkartano ja SoveLi järjestävät tiistaina 18.9.2018 Mennään metsään – Soveltavan luontoliikunnan kehittämispäivän Rautavaaran Metsäkartanolla. Tilaisuus sisältää ajankohtaista tietoa sekä hyviä käytäntöjä terveyttä ja hyvinvointia edistävästä luontoliikunnasta.
Kuntien ja järjestöjen toimintaa soveltavan liikunnan edistämisessä on selvitetty ja arvioitu useissa yhteyksissä. Sen sijaan valtion toimintaa ei ole juurikaan arvioitu vaikka valtiolla on keskeinen asema soveltavan liikunnan edistämisessä. Nyt valtionhallinnon toimenpiteet ja ohjauskeinot on arvioitu ensimmäisen kerran.
RSS