Ajankohtaista

I år var det för första gången möjligt att delta i svenskspråkiga föreläsningar under Soveltavan liikunnan päivät. Under dagarna blev det klart att svenskspråkiga fortbildningsstudier samt svenskspråkigt material behöver utvecklas.
Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen peräänkuuluttajaa urheiluun lisää positiivista erityiskohtelua, jotta myös paraurheilijoilla olisi tasavertaiset lähtökohdat harrastaa urheilua ja kilpailla siinä.
Rautavaaran liikuntatoimi, Metsäkartano ja SoveLi järjestävät tiistaina 18.9.2018 Mennään metsään – Soveltavan luontoliikunnan kehittämispäivän Rautavaaran Metsäkartanolla. Tilaisuus sisältää ajankohtaista tietoa sekä hyviä käytäntöjä terveyttä ja hyvinvointia edistävästä luontoliikunnasta.
Kuntien ja järjestöjen toimintaa soveltavan liikunnan edistämisessä on selvitetty ja arvioitu useissa yhteyksissä. Sen sijaan valtion toimintaa ei ole juurikaan arvioitu vaikka valtiolla on keskeinen asema soveltavan liikunnan edistämisessä. Nyt valtionhallinnon toimenpiteet ja ohjauskeinot on arvioitu ensimmäisen kerran.
SoveLi tarjoaa koulutusfoorumeita ja verkostotyön tilaisuuksia muun muassa soveltavan luontoliikunnan kehittäjille. Syyskuussa voimia yhdistetään Olympiakomitean koordinoiman Liikkujan polku -verkoston kanssa.
SoveLis projekt är i full fart, nu skall de tvåspråkiga kommunernas anpassade motion utvecklas. Kommunrepresentanterna samlas för första gången på Soveltavan liikunnan päivät 21.–22.9 i Helsingfors. Tvåspråkigheten är för första gången stort på tapeterna. 
SoveLin hanke kaksikielisten kuntien soveltavan liikunnan kehittämiseksi on käynnistynyt vauhdilla. Hankekuntien edustajat kokoontuvat Soveltavan liikunnan päiville 21.–22.8. Helsingissä. Kaksikielisyys on päivillä ensimmäistä kertaa esillä laajasti.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin.
Luonto ja sopiva liikunta, mitäpä muuta ihminen tarvitsee? Tule Vuokattiin 7.–9.9. Suomen kauneimmille vaaroille ja vesistöille ja osallistu samalla soveltavan luontoliikunnan seminaariin.
Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki liikunnan toimijat eri sektoreilta mukaan edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa konkreettisilla teoilla. Haaste toteutetaan yhdessä Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen kanssa.
RSS