Ajankohtaista

Maailman keuhkoahtaumatautipäivää vietetään 18.11. Maailman keuhkoahtaumapäivän teemana on tänä vuonna hoito sairauden loppuvaiheessa.
Sosiaali- ja terveysministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö asettivat lokakuussa Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmän.Sosten edustajana ohjausryhmässä on SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu ja hänen henkilökohtaisena varajäsenenään toiminnanjohtaja Janne Juvakka Diabetesliitosta.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää jälleen Liikuntamaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 5.-7.11.2015. Liikuntamaassa pääsee tutustumaan ja kokeilemaan vammaisurheilulajeja sekä liikunnan ja urheilun apuvälineitä.
Suuren osan päivästä istuen tai löhöillen viettävät saattavat olla suurentuneessa sydänoireiden vaarassa, vaikka he harrastaisivat liikuntaa säännöllisesti. Terveyttään kohentavien kannattaisikin paitsi liikkua enemmän myös löhöillä vähemmän.
LIKES-tutkimuskeskus toteutti syksyllä 2014 ja keväällä 2015 Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan toimijakartoituksen liikunta- ja urheilujärjestöille sekä kansanterveys- ja vammaisjärjestöille.
Arkiliikunnan SM-kisat kannustavat kaikkia suomalaisia lisäämään liikuntaa ja aktiivisuutta arkeen. Hengitysliiton ja Apteekkariliiton kampanja muistuttaa omien valintojen merkityksestä arjessa.
Esteettömyys kaikille luonnonystäville on tärkeä periaate alueiden palveluiden suunnittelussa. Silloin myös lapsiperheillä, vanhuksilla ja pyörätuolilla liikkuvilla on mahdollisuus kokea aidon luonnon kosketus.
Metsähallituksen luontopalvelut järjestää yhteistyössä Soveltava Liikunta SoveLi ry:n kanssa maastokatselmukset Rovaniemen ja Oulun seudun liikunta-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen edustajille.
Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 8. lokakuuta järjestetään eri puolella Suomea lähes 160 kuntoilutapahtumaa. Tapahtumien tavoitteena on lisätä iäkkäiden ohjattua voima- ja tasapainoharjoittelua liikuntapuistoissa. Päivä on osa vanhustenviikon ohjelmaa.
Onko lasten liikuntaharrastusten kalleus yhteiskunnallinen ongelma Suomessa? Tätä pohti Tampereella koolla ollut urheilu- ja liikuntatoimijoiden ja -päättäjien joukko. Osallistujia kaksipäiväisessä foorumissa maanantaina ja tiistaina oli noin 200.
RSS