Ajankohtaista

Työterveyslaitos ja THL ovat selvittäneet sisäliikuntatilojen ilmanlaatua. Osa hallien käyttäjistä on kokenut sisäilman huonoksi.
Kuntotestauspäivien 2016 valmennuksen extra-päivän livestream lauantaina 19.3. on katsottavissa SUORANA ja ILMAISEKSI Hangosta Petsamoon!
Reumaliiton vuositeemana on Liikkeestä hyvinvointia. Parhaillaan, 14.-20.3.2016, vietetään teeman mukaista liikuntaviikkoa. Teemaa tuodaan esiin monenlaisin liikuntatempauksin liiton yhdistysten arjessa.
Kelkkajääkiekon tutustumis- ja kokeilutilaisuus Kaarinan jäähallissa (Erotuomarinkatu 6) lauantaina 23.4. klo 11-16. Lajiin perehdyttävät Helsingin Karhu-Kissojen kelkkajääkiekon pelaajat, yleisavustajat ovat käytettävissä pukutiloissa ja jäällä. Jäähallin kahvio avoinna tapahtuman ajan. Vapaaehtoinen kahden euron sisäänpääsymaksu.
Mitä enemmän koululainen viettää aikaa paikallaan, sitä todennäköisemmin hänellä on niska-hartiakipuja, selviää juuri julkaistusta Liikkuva koulu -tutkimuksesta. Kuitenkin jos koululainen liikkui reippaasti vähintään tunnin päivässä, liikkumattoman ajan yhteyttä niska-hartiakipuihin ei havaittu.
Liikunta ja hyvä fyysinen kunto auttavat monien sairauksien ehkäisyssä vielä eläkeiässä. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella fyysinen kunto onkin ikää parempi eliniän ja sydänkohtausriskin ennustaja.
Neurologisilta vammaisjärjestöiltä lähtenyt idea jalostui hankkeeksi Neuroliikkuja paikallistasolla 2013-2016. NV-järjestöjen ensimmäisen yhteisen liikuntaprojektin loppuseminaarissa Turussa julkistettiin verkosivut www.neuroliikkuja.fi.
KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä  säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Hakuaika on 1.-31.3.2016.
Keltaisen Nauhan päivän kohde­ryhmänä ovat työikäiset suomalaiset, työn­antajat ja työntekijät sekä yritykset. Tuki- ja liikuntaelinterveyden ylläpitoon kannusta­vat myös Reumaliiton paikallisyhdistykset ja niiden jäsenet.
Suuren osan päivästä istuvat tai muuten fyysisesti passiivisesti viettävät sairastavat muita todennäköisemmin aikuistyypin diabetesta ja metabolista oireyhtymää. Yhteys on sitä voimakkaampi mitä enemmän löhöilee, tuore hollantilaistutkimus osoittaa.
RSS