Ajankohtaista

Kevään 2016 haussa myönnettiin Ahos-apurahaa kaikkiaan 16 hakijalle tai hakijaryhmälle yhteensä 44 918 euron arvosta. VAU:n ja Suomen Punaisen Ristin alaisen Ahos-säätiön myöntämä Ahos-apuraha on suunnattu osaamisen kehittämiseen vammaisurheilun ja -liikunnan alalla.
Järjestämällä Unelmien liikuntapäivä -tapahtuman ja ilmoittamalla sen verkkopalveluun www.unelmienliikuntapaiva.fi/tapahtumat osallistut upeiden palkintojen arvontaan. Arvontaan osallistuvat kaikkien 10.5.2016 järjestelmässä olevien tapahtumien järjestäjät. Arvonta toteutetaan toukokuussa Unelmien liikuntapäivän jälkeen, ja voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti, rekisteröitymisen yhteydessä ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin.
Valtti-ohjelmalle vaikuttaa olleen aito tarve. Ohjelmaan haki maaliskuun lopussa päättyneessä haussa peräti 367 erityistä tukea tarvitsevaa tai vammaista lasta ja nuorta. Valtti-ohjelma on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n pilotti, jonka avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus.
SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu on toimivapaalla. Hänen sijaisenaan toimii Saku Rikala. Taulun toimivapaa jatkuu 12.8.2016 asti.
Nuoruuden fyysinen kunto voi mahdollisesti paljastaa, ketkä todennäköisemmin sairastuvat aikuistyypin diabetekseen vuosia myöhemmin. Riski liittyy heikkoon aerobiseen kuntoon, mutta myös heikkoon lihaskuntoon, ruotsalaistutkimus osoittaa.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi 125 liikuntajärjestölle yhteensä yli 40 miljoonaa euroa valtionavustuksia vuodelle 2016. Suoraan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikuntaan ja urheiluun kohdennettiin reilut 2,7 miljoonaa euroa.
Nuoruuden fyysinen kunto voi mahdollisesti paljastaa ketkä todennäköisemmin sairastuvat aikuistyypin diabetekseen vuosia myöhemmin. Riski liittyy heikkoon aerobiseen kuntoon, mutta myös heikkoon lihaskuntoon, ruotsalaistutkimus osoittaa.
KKI-päivien yhteydessä Oulussa kokoonnuttiin myös SoveLin järjestöpäivään. Puheenaiheet liikkuivat vahvasti yhteistyön ympärillä.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelman KKI-päivät 2016 alkoivat keskiviikkona Oulussa. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli puhetta hyvinvoivasta henkilöstöstä ja suomalaisten elintavoista.
Maailman terveysjärjestö WHO:n koululaistutkimuksessa 11-vuotiaat suomalaislapset pitivät kärkisijaa liikuntasuositusten noudattamisessa. Iän myötä sijoitus putosi. Vielä 13-vuotiaana suomalaislapset liikkuivat keskivertoa enemmän, mutta 15-vuotiailla liikunta-aktiivisuus oli keskitasoa.
RSS