Ajankohtaista

SoveLin hallitus on myöntänyt toiminnanjohtaja Anne Taululle toimivapaan ajalle 1.12.2015-31.5.2016. Toimivapaan ajan toiminnanjohtajan sijaisuutta hoitaa Liikuntatieteellisen seuran Erityisliikuntaa kuntiin -hankkeen projektipäällikkönä työskennellyt hallintotieteiden maisteri Saku Rikala.
SoveLin syyskokous oli koolla Helsingissä keskiviikkona. Kokous hyväksyi ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion.
SoveLin ja Metsähallituksen yhteistyössä järjestämät maastokatselmukset ovat syksyn mittaan tuottaneet suuren määrän ideoita ja kehityskohteita. Keskiviikkona pohdittiin työpajassa Haltian luontokeskuksessa muun muassa viestinnän ja yhteistyön merkitystä selkeän tiedon ja yhteisen ymmärryksen saavuttamisessa.
Suuren osan päivästä seisaallaan viettävät näyttäisivät olevan muita harvemmin ylipainoisia, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tulokset julkaistiin arvostetussa Mayo Clinic Proceedings -lehdessä.
”Ääni pimentoon jäävälle kohderyhmälle” – Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun opinnäytetyöstipendit Maarit Shemeikalle ja Mia Kilkille
Apuväline 2015 -tapahtuman Liikuntamaassa pääsee kokeilemaan monenlaisia lajeja. Messuilla julkistettiin torstaina ensimmäiset Rion Paralympialaisiin lähtevät urheilijat.
Mitä henkilöstömuutoksia SoveLissa on tulossa? Mitä kuulumisia on jäsenjärjestöillä?
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut yrittäjä Leena Harkimon johtaman työryhmän selvittämään, miten lasten liikunnan harrastamisen kohonneita kustannuksia voidaan alentaa.
Liikunnan lisääminen ja ruokavalion viilaaminen terveellisemmäksi auttaa estämään diabeteksen puhkeamista myös potilailla, jotka ovat suuressa vaarassa sairastua. Samanlainen vaikutus saadaan ennakoivalla diabeteslääkityksellä.
Portaiden käyttäminen hissin sijaan on yksi esimerkki työpäivän aikaisesta taukoliikunnasta. Ensi viikolla 2.–8. marraskuuta vietettävien Porraspäivien aikana kannustetaan työyhteisöjä pieniin arkisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi.
RSS