Ajankohtaista

Kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta Liikkuva koulu -toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Haettavissa on 7 miljoonaa euroa lukuvuodelle 2016–2017.
Liikunta vaikuttaa aivojen terveyteen ja ehkäisee muistisairauksia. Tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta voi pienentää riskiä sairastua dementiaan jopa puolella. Sopivaa lajia ei tarvitse etsiä kaukaa.
Seinäjoella järjestetään Liikuntavastaavien koulutus 11.-13.3.2016. Tule mukaan. Tapaat yhdistysten liikuntavastaavia tai liikuntavastaavaksi aikovia.
Vantaalla järjestetään kansainvälinen elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week 10.–17. heinäkuuta 2016.
Säännöllinen liikunta pienentää erityisesti paksunsuolensyövän ja rintasyövän riskiä. Syöpäyhdistyksen mukaan riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä.
Sote-uudistus ja liikunta sekä yhdenvertaisuus liikunnan näkökulmasta ovat 2.6. Helsingissä järjestettävän Erityisliikunnan symposion aiheita.
Suomi100 on Suomen suuri vuosi ja Liikkumisen unelmavuosi 2017. Tänä vuonna askeleita kohti juhlavuotta otetaan rohkeasti yhdessä kokeillen. Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5. ja syyskuu on valtakunnallinen Liikkumisen unelmakuukausi, jota Lahdessa kokeillaan jo nyt helmikuussa.
Keuhkoahtaumataudin hoitoketjussa on sovittu eri toimijoiden yhteistyöstä keuhkoahtaumataudin hoidossa Pirkanmaan alueella.
Lasten ja nuorten liian vähäinen liikunnan harrastaminen on noussut viime vuosina isoksi yhteiskunnalliseksi huolenaiheeksi. VAU on kehittänyt Valtti-ohjelman, jonka avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus.
Hyvä fyysinen kunto ehkäisee sydänoireita, mutta se voi myös auttaa selviämään sydäninfarktista, kun sellaiseen sairastuu. Tieto perustuu yli 2000 yhdysvaltalaisen keskimäärin 62-vuotiaan terveystietoihin.
RSS