Ajankohtaista

Liikunnan harrastaminen ei ole pelkästään omasta viitseliäisyydestä kiinni. Kuntien välillä on suurta vaihelua liikuntapalveluiden tarjonnassa. Pahin epätasa-arvo on syntymässä suurten kaupunkien ja maaseudun pikkukuntien välille.
Finnish Bone Society (FBS) r.y. on valinnut vuoden 2014 luututkimukseksi Jyväskylän yliopiston terveystieteiden laitoksessa toteutetun tutkimuksen, jossa selvitettiin asteittain kovenevan hyppelyharjoittelun vaikutuksia luustoon, rustoihin, nivelrikon oireisiin sekä suorituskykyyn vaihdevuodet ohittaneilla naisilla joilla on lievä polven nivelrikko.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut valtion liikuntaneuvoston jaostot meneillään olevalle liikuntaneuvoston toimikaudelle, joka ulottuu seuraaviin eduskuntavaaleihin saakka.
Lämpimät kiitokset kaikille SoveLin yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta. SoveLi toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Raha-automaattiyhdistys (RAY) ehdottaa myönnettäväksi vuodelle 2016 avustuksia yhteensä 315,3 miljoonaa euroa 824 järjestölle 1711 avustuskohteeseen.
Nuoruudessa ja nuorena aikuisena hyvässä fyysisessä kunnossa olevat välttyvät sydän- ja verisuonitaudeilta ja niistä aiheutuvalta kuolemalta muita todennäköisemmin. Tuoreen tutkimuksen mukaan vaikutus johtuu todennäköisesti sydänlihaksen paremmasta toiminnasta.
Erityistä tukea liikkumiseensa tarvitsevat henkilöt harrastavat liikuntaa muuta väestöä vähemmän, vaikka liikunnan on todettu vaikuttavan positiivisesti useiden kroonisten sairauksien hoitoon, sanoo Kuntoutussäätiön hankekehittäjä Terhi Korkiala.
Yhdenvertaisuuden edistäminen liikunnassa ei aina vaadi uusia resursseja. Toimintatapoja muuttamalla, asenteisiin vaikuttamalla sekä uusia ihmisiä ja yhteistyökumppaneita osallistamalla saadaan paikallistasolla paljon edistystä aikaan.
Aiheina muun muassa kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikunnan toimijoina ja soveltavan liikunnan kehittämissuositukset.
Tieteiden talossa Helsingissä kokoontui tiistaina puolensataa erilaisten organisaatioiden edustajaa kehittämään Muutosta liikkellä -linjausten toimeenpanoa. STM:n järjestämässä työpajassa pohdittiin muun muassa, mitkä ryhmät tai ketkä ihmiset jäävät muita useammin liikunnasta paitsi.
RSS