Ajankohtaista

Espoolainen Risto Aholainen lähtee Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuihin lajeinaan maastojuoksu, sulkapallo, 100 metriä, pituushyppy, pallonheitto, 4x100 metrin viestijuoksu sekä lentopallo. Lisäksi hän todennäköisesti valitsee muita lajeja vielä rinnakkaisista elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kisoista. Elinsiirron saaneiden EM-kilpailut Vantaalla 10.–17.7.
Sähkärifutiksen tarina Turun seudulla alkoi, kun Erik Lundell, kahden lihastautia sairastavan pojan isä ja Turun Seudun Lihastautiyhdistyksen aktiivinen jäsen tuumasi, että olisi hienoa päästä potkimaan palloa poikien kanssa.
Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna Kajaanin ammattikorkeakoulun Liiku Myötätuulta Elämään -hankkeen, Kosken Dynamon Kerran sohvalta nostetut -hankkeen ja Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen Menox – liikuntaneuvontaa Kuopioon -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä. Lisäksi liikunnan olosuhteiden edistäjänä palkittiin Suomen Latu pitkäjänteisestä työstä luonnossa liikkumisen ja jokamiehenoikeuksien puolesta.
"Liikettä lisää ja sopivaa syötävää" oli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin keuhkoahtaumataudin hoitoketju -päivän teemana keskiviikkona Tampereella. Ammattilaisille suunnatussa tilaisuudessa korostui liikunnan merkitys sairauden hoidossa. Hengitysliiton rooli sai paljon kiitosta.
Iän myötä valtimoiden kunto ja toiminta vähitellen heikentyvät, mikä altistaa sydän- ja verisuonitaudeille. Tätä kehitystä voi kuitenkin hidastaa ja vähentää noudattamalla monipuolisesti terveellisiä elämäntapoja.
Ylen aamu-tv:ssä keskusteltiin tänään myönteisyyden voimasta junioreiden futistoiminnassa.
Alajärveläislähtöinen Antti Pollari oli 7-vuotias, kun hän sai munuaisensiirron. Nyt, 34-vuotiaana crossfitin harrastajana, hän ei oikein asetu siihen stereotyyppiseen mielikuvaan, joka monella voi olla elinsiirron saaneista henkilöistä.
Vantaalla järjestetään ensi kesänä kansainvälinen elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week. Tapahtumaviikkoon sisältyy elinsiirron saaneiden lasten liikuntaleiri, tutkijatyöpajoja, kansainvälinen elinsiirtoliikunnan symposio sekä kaikille avoimia Sporttitori-kokeilutapahtumia, joiden avulla tuodaan elinsiirtoasiaa tutuksi suurelle yleisölle.
Junior Games -kevätkisat ovat valtakunnalliset vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten urheilukilpailut. Kevätkisat järjestetään 13.–14. huhtikuuta 2016 Kuortaneen Urheiluopistolla. Lajeina kisoissa ovat uinti, maalipallo, boccia, salibandy, keilailu ja puhallustikka.
Verenpainetautia potevat voivat pidentää elinikäänsä harrastamalla säännöllisesti liikuntaa, tuore yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa.
RSS