Ajankohtaista

Vantaalla järjestetään kansainvälinen elinsiirtoliikunnan tapahtumaviikko European Transplant Sport Week 10.–17. heinäkuuta 2016.
Säännöllinen liikunta pienentää erityisesti paksunsuolensyövän ja rintasyövän riskiä. Syöpäyhdistyksen mukaan riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä.
Sote-uudistus ja liikunta sekä yhdenvertaisuus liikunnan näkökulmasta ovat 2.6. Helsingissä järjestettävän Erityisliikunnan symposion aiheita.
Suomi100 on Suomen suuri vuosi ja Liikkumisen unelmavuosi 2017. Tänä vuonna askeleita kohti juhlavuotta otetaan rohkeasti yhdessä kokeillen. Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5. ja syyskuu on valtakunnallinen Liikkumisen unelmakuukausi, jota Lahdessa kokeillaan jo nyt helmikuussa.
Keuhkoahtaumataudin hoitoketjussa on sovittu eri toimijoiden yhteistyöstä keuhkoahtaumataudin hoidossa Pirkanmaan alueella.
Lasten ja nuorten liian vähäinen liikunnan harrastaminen on noussut viime vuosina isoksi yhteiskunnalliseksi huolenaiheeksi. VAU on kehittänyt Valtti-ohjelman, jonka avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitseville lapsille liikuntaharrastus.
Hyvä fyysinen kunto ehkäisee sydänoireita, mutta se voi myös auttaa selviämään sydäninfarktista, kun sellaiseen sairastuu. Tieto perustuu yli 2000 yhdysvaltalaisen keskimäärin 62-vuotiaan terveystietoihin.
Vuoden ensimmäinen uutiskirjeemme on julkaistu. Runsaasti aiheita liikuntapolitiikasta koulutukseen ja Tosimiehen selästä Likkojen Lenkkiin.
Liikkuen kohti terveyttä ja hyvinvointia on Soveltava Liikunta SoveLin uuden strategian perusajatus. Strategian avulla halutaan vahvistaa SoveLin roolia ja ydintehtäviä. Yhdenvertaisten liikuntamahdollisuuksien ja liikkeen lisääminen on nostettu keskeisimmiksi tavoitteiksi.
Elintapojen muuttaminen saattaa olla helppoa ja onnistua monelta. Haasteena on kuitenkin säilyttää muutokset pysyvänä osana arjen tapoja ja tottumuksia. Anu Kangasniemen ja Kati Kauravaaran kirjoittama kirja Kohti muutosta – Arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa liikunnan ja terveyden edistämisessä tarjoaa liikunta-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille kaivattuja käytännön työkaluja asiakkaan pysyvän käyttäytymisen muutoksen tukemiseen.
RSS