Ajankohtaista

Liikkumista estäviä tekijöitä ovat harrastamisen korkea hinta ja palveluiden saatavuuden rajoitukset. Vastaavasti kannustavia tekijöitä ovat liikunnan tuomat positiiviset kokemukset.
Suomi isännöi 12 vuoden tauon jälkeen boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja 13.–15. toukokuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. PM-kilpailut on ainoa kansainvälinen koitos, johon myös lievempivammaiset pelaajat voivat osallistua.
Useat kansanterveysjärjestöt edistävät myös liikunnallisuutta, mikä tunnustetaan myös liikuntasektorilla. Silti liikuntapuolella katsotaan, että kansanterveysjärjestöjen liikuntatoiminnan tulisi hoitua Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) tuotoilla, ei liikunnalle rahaa tuottavan Veikkauksen. Vastaavasti sosiaali- ja terveyssektori katsoo Veikkauksen tuottojen ja liikuntahallinnon olevan oikea lähde järjestöjen sille toiminnalle, joka voidaan mieltää liikunnaksi. Lopputulos: kukaan ei voita, mutta tukea kaipaavat kansalaiset häviävät.
Erityisliikunnan symposio järjestetään 2.6.2016 Helsingissä. Ilmoittautumisajankohta on jo käsillä.
Kaikkien yhdenvertainen ja tasa-arvoinen mahdollisuus liikkua ja urheilla on periaatteellisesti laajaa hyväksyntää herättävä periaate liikunnan ja urheilun eri foorumeilla. Kuinka tämä periaate toteutuu käytännössä ja miten tarttua konkreettisesti sen edistämiseen?
Passiivinen elämänmeno rassaa maksaa. Liikunnan puute ja ylipaino, etenkin vyötärölihavuus, rasvoittavat maksaa. Jos sohvalla köllöttelyyn yhdistyy vielä tissuttelu, maksan taakka voi kasvaa liian suureksi. Maksaviikolla 9.–14.5. tehdään korjausliike maksan pelastamiseksi.
Unelmien liikuntapäivä on viikon kuluttua, 10.5.
Tänään Ylen Aamu-tv:ssä Allergia- ja astmaliiton liikuntasihteeri Tommi Yläkangas.
Liikunta ja fyysinen aktiivisuus auttavat välttymään sydänsairauksilta, mutta iän myötä monet liikuntamuodot saattavat käydä työläiksi. Tuoreen hollantilaistutkimuksen mukaan iäkkäillä sydänriskit pienenevät kuitenkin helposti kotitöillä ja pyöräilyllä.
Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina -esitteessä on tietoa SoveLin jäsenjärjestöjen liikuntatoiminnasta pitkäaikaissairaille ja vammaisille.
RSS