Ajankohtaista

Kunnossa kaiken ikää -ohjelman KKI-päivät 2016 alkoivat keskiviikkona Oulussa. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli puhetta hyvinvoivasta henkilöstöstä ja suomalaisten elintavoista.
Maailman terveysjärjestö WHO:n koululaistutkimuksessa 11-vuotiaat suomalaislapset pitivät kärkisijaa liikuntasuositusten noudattamisessa. Iän myötä sijoitus putosi. Vielä 13-vuotiaana suomalaislapset liikkuivat keskivertoa enemmän, mutta 15-vuotiailla liikunta-aktiivisuus oli keskitasoa.
Työterveyslaitos ja THL ovat selvittäneet sisäliikuntatilojen ilmanlaatua. Osa hallien käyttäjistä on kokenut sisäilman huonoksi.
Kuntotestauspäivien 2016 valmennuksen extra-päivän livestream lauantaina 19.3. on katsottavissa SUORANA ja ILMAISEKSI Hangosta Petsamoon!
Reumaliiton vuositeemana on Liikkeestä hyvinvointia. Parhaillaan, 14.-20.3.2016, vietetään teeman mukaista liikuntaviikkoa. Teemaa tuodaan esiin monenlaisin liikuntatempauksin liiton yhdistysten arjessa.
Kelkkajääkiekon tutustumis- ja kokeilutilaisuus Kaarinan jäähallissa (Erotuomarinkatu 6) lauantaina 23.4. klo 11-16. Lajiin perehdyttävät Helsingin Karhu-Kissojen kelkkajääkiekon pelaajat, yleisavustajat ovat käytettävissä pukutiloissa ja jäällä. Jäähallin kahvio avoinna tapahtuman ajan. Vapaaehtoinen kahden euron sisäänpääsymaksu.
Mitä enemmän koululainen viettää aikaa paikallaan, sitä todennäköisemmin hänellä on niska-hartiakipuja, selviää juuri julkaistusta Liikkuva koulu -tutkimuksesta. Kuitenkin jos koululainen liikkui reippaasti vähintään tunnin päivässä, liikkumattoman ajan yhteyttä niska-hartiakipuihin ei havaittu.
Liikunta ja hyvä fyysinen kunto auttavat monien sairauksien ehkäisyssä vielä eläkeiässä. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella fyysinen kunto onkin ikää parempi eliniän ja sydänkohtausriskin ennustaja.
Neurologisilta vammaisjärjestöiltä lähtenyt idea jalostui hankkeeksi Neuroliikkuja paikallistasolla 2013-2016. NV-järjestöjen ensimmäisen yhteisen liikuntaprojektin loppuseminaarissa Turussa julkistettiin verkosivut www.neuroliikkuja.fi.
KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä  säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Hakuaika on 1.-31.3.2016.
RSS