Ajankohtaista

Liikunta ja hyvä fyysinen kunto auttavat monien sairauksien ehkäisyssä vielä eläkeiässä. Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen perusteella fyysinen kunto onkin ikää parempi eliniän ja sydänkohtausriskin ennustaja.
Neurologisilta vammaisjärjestöiltä lähtenyt idea jalostui hankkeeksi Neuroliikkuja paikallistasolla 2013-2016. NV-järjestöjen ensimmäisen yhteisen liikuntaprojektin loppuseminaarissa Turussa julkistettiin verkosivut www.neuroliikkuja.fi.
KKI-ohjelma jakaa taloudellista tukea paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä  säännöllisen liikuntaharrastuksen pariin. Hanketukihaku on avoin kaikille rekisteröidyille yhteisöille. Hakuaika on 1.-31.3.2016.
Keltaisen Nauhan päivän kohde­ryhmänä ovat työikäiset suomalaiset, työn­antajat ja työntekijät sekä yritykset. Tuki- ja liikuntaelinterveyden ylläpitoon kannusta­vat myös Reumaliiton paikallisyhdistykset ja niiden jäsenet.
Suuren osan päivästä istuvat tai muuten fyysisesti passiivisesti viettävät sairastavat muita todennäköisemmin aikuistyypin diabetesta ja metabolista oireyhtymää. Yhteys on sitä voimakkaampi mitä enemmän löhöilee, tuore hollantilaistutkimus osoittaa.
Unelmien liikuntapäivä on 10.5. Tapahtuman verkkosivut on nyt avattu, käy katsomassa! Kuka vain voi järjestää oman tempauksen – tai mennä mukaan jonkun muu järjestämään tapahtumaan. Tempaus voi olla hyvinkin pieni, kynnystä ei ole.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt aluehallintovirastoille 2 295 000 euroa jaettavaksi liikunnallisen elämäntavan paikallisiin kehittämishankkeisiin.
Kunnat ja yksityiset koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta Liikkuva koulu -toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Haettavissa on 7 miljoonaa euroa lukuvuodelle 2016–2017.
Liikunta vaikuttaa aivojen terveyteen ja ehkäisee muistisairauksia. Tutkimusten mukaan säännöllinen liikunta voi pienentää riskiä sairastua dementiaan jopa puolella. Sopivaa lajia ei tarvitse etsiä kaukaa.
Seinäjoella järjestetään Liikuntavastaavien koulutus 11.-13.3.2016. Tule mukaan. Tapaat yhdistysten liikuntavastaavia tai liikuntavastaavaksi aikovia.
RSS