Ajankohtaista

Likkojen Lenkki -liikuntatapahtumien sarja strattasi lauantaina 21.5. Tampereella. SoveLi oli mukana yhteistyökumppanina.
Moni dementia jäisi kehittymättä, jos ihmiset noudattaisivat tuttuja ja terveellisiä elämäntapoja, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Samalla vähentyisivät myös aivoinfarktit, sydäntaudit ja lukuisat muut sairaudet.
"Esimerkiksi kansanterveys-, vammais- ja eläkeläisjärjestöjen paikallisyhdistyksien vahvuus on siinä, että niissä liikutaan muunkin toiminnan ohessa kuin vain liikuntaryhmissä. Liikunta on esimerkiksi osa erilaisia kerhoja ja tapahtumia, jolloin liikunta tavoittaa myös muita kuin tietoisesti liikuntatoiminnan piiriin hakeutuneita. Liikuntaa on pyritty tuomaan osaksi järjestön kaikkea toimintaa. Tätä työtä on varmasti syytä jatkaa järjestöissä, mutta tuoda sitä myös paremmin suuren yleisön tietoisuuteen."
Elinsiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään 10.–17. heinäkuuta 2016 Vantaalla. EM-kilpailut ovat 14 lajin monilajikilpailut, joihin saapuu kilpailijoita 24 Euroopan maasta. Kaikkiaan urheilijoita on mukana noin 550. Isäntämaa asettaa kilpailuihin suurimman, peräti 92 urheilijan joukkueen.
Luonnon päivät 2017 on suomalaisten juhlaa luonnossa - Tule mukaan! Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestetään  yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päiviä valtakunnallisesti 2017.
Noin 250 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta tai nuorta saa oman Valtin, eli henkilökohtaisen vammaisliikunnan konsultin tai ohjaajan. Valtti-ohjelma on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n pilotti, jonka avulla pyritään lisäämään vammaisten lasten liikunnan harrastamista ja ehkäisemään syrjäytymistä.
Juuri julkaistu Neuroliikkujan liikuntapolut tarjoaa näkökulmia neuroliikkujan terveyttä edistävän liikunnan lisäämiseksi kunnissa ja järjestöissä.
Suomi voitti kaksi joukkuekilpailun kultamitalia boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen jälkimmäisenä kilpailupäivänä Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa. Kahden kullan myötä isäntämaa varmisti PM-kilpailujen mitalitaulukon voiton neljällä kultamitalilla ja yhteensä 12 mitalilla.
Miten saadaan lisää liikuntaa erityisluokkien ja -koulujen sekä yleisopetuksessa olevien tukea tarvitsevien oppilaiden arkeen? Vastaa kyselyyn ja kerro millaisiin haasteisiin olet törmännyt kouluympäristössäsi. Millaista tukea itse kaipaisit? Kerro myös omat ideasi.
M/S SOSTE on koulutus- ja verkostoitumisristeily, joka on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä yhteistyökumppaneille: niin järjestöille, julkiselle sektorille kuin yksityisille toimijoille. Luvassa on ajankohtaista, laadukasta ja monipuolista ohjelmaa järjestöjä, hyvinvointia ja yhteiskuntaa koskevista aiheista, kohtaamisia ja verkostoitumista sekä tietysti ripaus viihdettä ja virkistäytymistä. Risteily järjestetään nyt toista kertaa.
RSS