Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi 125 liikuntajärjestölle yhteensä yli 40 miljoonaa euroa valtionavustuksia vuodelle 2016. Suoraan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikuntaan ja urheiluun kohdennettiin reilut 2,7 miljoonaa euroa.
Nuoruuden fyysinen kunto voi mahdollisesti paljastaa ketkä todennäköisemmin sairastuvat aikuistyypin diabetekseen vuosia myöhemmin. Riski liittyy heikkoon aerobiseen kuntoon, mutta myös heikkoon lihaskuntoon, ruotsalaistutkimus osoittaa.
KKI-päivien yhteydessä Oulussa kokoonnuttiin myös SoveLin järjestöpäivään. Puheenaiheet liikkuivat vahvasti yhteistyön ympärillä.
Kunnossa kaiken ikää -ohjelman KKI-päivät 2016 alkoivat keskiviikkona Oulussa. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli puhetta hyvinvoivasta henkilöstöstä ja suomalaisten elintavoista.
Maailman terveysjärjestö WHO:n koululaistutkimuksessa 11-vuotiaat suomalaislapset pitivät kärkisijaa liikuntasuositusten noudattamisessa. Iän myötä sijoitus putosi. Vielä 13-vuotiaana suomalaislapset liikkuivat keskivertoa enemmän, mutta 15-vuotiailla liikunta-aktiivisuus oli keskitasoa.
Työterveyslaitos ja THL ovat selvittäneet sisäliikuntatilojen ilmanlaatua. Osa hallien käyttäjistä on kokenut sisäilman huonoksi.
Kuntotestauspäivien 2016 valmennuksen extra-päivän livestream lauantaina 19.3. on katsottavissa SUORANA ja ILMAISEKSI Hangosta Petsamoon!
Reumaliiton vuositeemana on Liikkeestä hyvinvointia. Parhaillaan, 14.-20.3.2016, vietetään teeman mukaista liikuntaviikkoa. Teemaa tuodaan esiin monenlaisin liikuntatempauksin liiton yhdistysten arjessa.
Kelkkajääkiekon tutustumis- ja kokeilutilaisuus Kaarinan jäähallissa (Erotuomarinkatu 6) lauantaina 23.4. klo 11-16. Lajiin perehdyttävät Helsingin Karhu-Kissojen kelkkajääkiekon pelaajat, yleisavustajat ovat käytettävissä pukutiloissa ja jäällä. Jäähallin kahvio avoinna tapahtuman ajan. Vapaaehtoinen kahden euron sisäänpääsymaksu.
Mitä enemmän koululainen viettää aikaa paikallaan, sitä todennäköisemmin hänellä on niska-hartiakipuja, selviää juuri julkaistusta Liikkuva koulu -tutkimuksesta. Kuitenkin jos koululainen liikkui reippaasti vähintään tunnin päivässä, liikkumattoman ajan yhteyttä niska-hartiakipuihin ei havaittu.
RSS