Ajankohtaista

Helsingissä torstaina järjestetyssä Erityisliikunnan symposiossa kuultiin muun muassa eduskunnan 2. varapuhemiestä Paula Risikkoa. Hän korosti, että kuntien on hyvä tehdä terveyden edistämistyössä tiivistä yhteistyötä järjestöjen kanssa.
Suomi 100-vuotta -juhlavuonna avataan Suomussalmen Hossaan uusi kansallispuisto. Avajaiset ovat ensi vuonna, mutta koko kansallispuiston alueella tehdään jo kovalla tohinalla uudistuksia. Muun muassa kaikki reitit käydään läpi. Koska puiston on tarkoitettu kaikille, sinne halutaan myös mahdollisimman esteettömiä retkeilyreittejä.
Tutustu ajankohtaisiin aiheisiimme liikuntapolitiikasta, vaikuttamisesta, koulutuksesta, asiantuntijatoiminnasta, viestinnästä ja monesta muusta.
Kevät potkii liikkeelle -tapahtuma Linnanpuistossa lauantaina oli erinomainen osoitus yhteistyön voimasta. Kanta-Hämeen Luustoyhdistys, Kanta-Hämeen Neuroyhdistys, Hämeenlinnan Seudun Psoriasisyhdistys ja Hämeenlinnan Seudun Sydänyhdistys järjestivät esteettömän liikunta- ja verkostoitumistempauksen Linnanpuistossa.
Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus ja siihen liittyvä uusi aluehallintomalli huolettavat kuntien erityisliikunnanohjaajia. Pelkona on, että 80-luvulla käynnistynyt ja kansainvälisestikin mullistava erityisliikunnanohjaajamalli muuttaa radikaalisti muotoaan ja lopulta jää historiaan kuntien tehtävien rakenteellisessa myllerryksessä.
Tiheästi asuttu ja tiivis kaupunkirakenne, jossa kaupat ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä, saattaa kanadalaistutkimuksen mukaan vähentää asukkaiden lihavuutta ja pienentää riskiä sairastua diabetekseen. Näillä alueilla asukkaat kävelevät ja pyöräilevät enemmänkin autoilevat vähemmän.
SoveLin toiminnan lähtökohtana ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. SoveLi edistää ihmisten yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia liikuntaan sekä fyysiseen aktiivisuuteen.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU saa koordinoitavakseen kuntien erityisliikunnan verkoston. Suomen kunnissa on noin sata erityisliikunnanohjaajaa, ja pienemmissä kunnissa erityisliikunta on osana liikunnasta vastaavien työntekijöiden työnkuvaa.
Liikunta voi ehkäistä luultua useampaa syöpätyyppiä, tuore tutkimus osoittaa. Sen perusteella ainakin kolmentoista eri syövän riski pienenee liikunnan avulla. Tulokset perustuvat 12 tutkimuksen ja 1,4 miljoonan potilaan tietoihin.
Mielenterveyden keskusliiton jo 15. kertaa pelattu Mestaruusurnaus järjestettiin viikonvaihteessa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Mukaan oli lähtenyt 400 pelaajaa eri puolilta Suomea.
RSS