Ajankohtaista

SoveLin toiminnan lähtökohtana ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. SoveLi edistää ihmisten yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia liikuntaan sekä fyysiseen aktiivisuuteen.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU saa koordinoitavakseen kuntien erityisliikunnan verkoston. Suomen kunnissa on noin sata erityisliikunnanohjaajaa, ja pienemmissä kunnissa erityisliikunta on osana liikunnasta vastaavien työntekijöiden työnkuvaa.
Liikunta voi ehkäistä luultua useampaa syöpätyyppiä, tuore tutkimus osoittaa. Sen perusteella ainakin kolmentoista eri syövän riski pienenee liikunnan avulla. Tulokset perustuvat 12 tutkimuksen ja 1,4 miljoonan potilaan tietoihin.
Mielenterveyden keskusliiton jo 15. kertaa pelattu Mestaruusurnaus järjestettiin viikonvaihteessa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Mukaan oli lähtenyt 400 pelaajaa eri puolilta Suomea.
Likkojen Lenkki -liikuntatapahtumien sarja strattasi lauantaina 21.5. Tampereella. SoveLi oli mukana yhteistyökumppanina.
Moni dementia jäisi kehittymättä, jos ihmiset noudattaisivat tuttuja ja terveellisiä elämäntapoja, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Samalla vähentyisivät myös aivoinfarktit, sydäntaudit ja lukuisat muut sairaudet.
"Esimerkiksi kansanterveys-, vammais- ja eläkeläisjärjestöjen paikallisyhdistyksien vahvuus on siinä, että niissä liikutaan muunkin toiminnan ohessa kuin vain liikuntaryhmissä. Liikunta on esimerkiksi osa erilaisia kerhoja ja tapahtumia, jolloin liikunta tavoittaa myös muita kuin tietoisesti liikuntatoiminnan piiriin hakeutuneita. Liikuntaa on pyritty tuomaan osaksi järjestön kaikkea toimintaa. Tätä työtä on varmasti syytä jatkaa järjestöissä, mutta tuoda sitä myös paremmin suuren yleisön tietoisuuteen."
Elinsiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään 10.–17. heinäkuuta 2016 Vantaalla. EM-kilpailut ovat 14 lajin monilajikilpailut, joihin saapuu kilpailijoita 24 Euroopan maasta. Kaikkiaan urheilijoita on mukana noin 550. Isäntämaa asettaa kilpailuihin suurimman, peräti 92 urheilijan joukkueen.
Luonnon päivät 2017 on suomalaisten juhlaa luonnossa - Tule mukaan! Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestetään  yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päiviä valtakunnallisesti 2017.
Noin 250 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta tai nuorta saa oman Valtin, eli henkilökohtaisen vammaisliikunnan konsultin tai ohjaajan. Valtti-ohjelma on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n pilotti, jonka avulla pyritään lisäämään vammaisten lasten liikunnan harrastamista ja ehkäisemään syrjäytymistä.
RSS