Ajankohtaista

Suomi voitti kaksi joukkuekilpailun kultamitalia boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen jälkimmäisenä kilpailupäivänä Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa. Kahden kullan myötä isäntämaa varmisti PM-kilpailujen mitalitaulukon voiton neljällä kultamitalilla ja yhteensä 12 mitalilla.
Miten saadaan lisää liikuntaa erityisluokkien ja -koulujen sekä yleisopetuksessa olevien tukea tarvitsevien oppilaiden arkeen? Vastaa kyselyyn ja kerro millaisiin haasteisiin olet törmännyt kouluympäristössäsi. Millaista tukea itse kaipaisit? Kerro myös omat ideasi.
M/S SOSTE on koulutus- ja verkostoitumisristeily, joka on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä yhteistyökumppaneille: niin järjestöille, julkiselle sektorille kuin yksityisille toimijoille. Luvassa on ajankohtaista, laadukasta ja monipuolista ohjelmaa järjestöjä, hyvinvointia ja yhteiskuntaa koskevista aiheista, kohtaamisia ja verkostoitumista sekä tietysti ripaus viihdettä ja virkistäytymistä. Risteily järjestetään nyt toista kertaa.
Liikkumista estäviä tekijöitä ovat harrastamisen korkea hinta ja palveluiden saatavuuden rajoitukset. Vastaavasti kannustavia tekijöitä ovat liikunnan tuomat positiiviset kokemukset.
Suomi isännöi 12 vuoden tauon jälkeen boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja 13.–15. toukokuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. PM-kilpailut on ainoa kansainvälinen koitos, johon myös lievempivammaiset pelaajat voivat osallistua.
Useat kansanterveysjärjestöt edistävät myös liikunnallisuutta, mikä tunnustetaan myös liikuntasektorilla. Silti liikuntapuolella katsotaan, että kansanterveysjärjestöjen liikuntatoiminnan tulisi hoitua Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) tuotoilla, ei liikunnalle rahaa tuottavan Veikkauksen. Vastaavasti sosiaali- ja terveyssektori katsoo Veikkauksen tuottojen ja liikuntahallinnon olevan oikea lähde järjestöjen sille toiminnalle, joka voidaan mieltää liikunnaksi. Lopputulos: kukaan ei voita, mutta tukea kaipaavat kansalaiset häviävät.
Erityisliikunnan symposio järjestetään 2.6.2016 Helsingissä. Ilmoittautumisajankohta on jo käsillä.
Kaikkien yhdenvertainen ja tasa-arvoinen mahdollisuus liikkua ja urheilla on periaatteellisesti laajaa hyväksyntää herättävä periaate liikunnan ja urheilun eri foorumeilla. Kuinka tämä periaate toteutuu käytännössä ja miten tarttua konkreettisesti sen edistämiseen?
Passiivinen elämänmeno rassaa maksaa. Liikunnan puute ja ylipaino, etenkin vyötärölihavuus, rasvoittavat maksaa. Jos sohvalla köllöttelyyn yhdistyy vielä tissuttelu, maksan taakka voi kasvaa liian suureksi. Maksaviikolla 9.–14.5. tehdään korjausliike maksan pelastamiseksi.
Unelmien liikuntapäivä on viikon kuluttua, 10.5.
RSS