Ajankohtaista

Lappeenrannan Kisapuiston jäähalliin tehdään peruskorjaus vuoden 2018 aikana. Peruskorjauksen yhteydessä pyritään ensimmäistä kertaa vuonna 1972 valmistuneen hallin historiassa ottamaan toden teolla huomioon esteettömyysseikat.
Allergia- ja astmaliitto haastaa kaikki liikuntakeskukset tarjoamaan ikäihmisille ohjelmaa Maailman astmapäivänä. Liiton Harmaapantterit liikkeelle! -kampanja painottaa, että astma ei ole este liikuntaan. Päinvastoin, astman takia pitää liikkua. Väestöstämme noin yhdeksän prosenttia sairastaa astmaa.
Mielenterveyden keskusliiton henkisen hyvinvoinnin viikon teema yhdistää tänä vuonna fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin niin matalalla kynnyksellä kuin mahdollista. 25.4. – 1.5.2016 vietettävän viikon teema on Hyvää mieltä kävelemällä.
Likkojen Lenkki tekee saavutettavuudessa yhteistyötä Soveltava Liikunta Soveli ry:n kanssa!
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt veikkausvoittovaroista avustuksia liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisille ja alueellisille kehittämishankkeille. Soveltavan liikunnan kehittämiseen myönnettiin kuudelle hankkeelle avustusta yhteensä vajaat 160 000 euroa.
Espoolainen Risto Aholainen lähtee Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuihin lajeinaan maastojuoksu, sulkapallo, 100 metriä, pituushyppy, pallonheitto, 4x100 metrin viestijuoksu sekä lentopallo. Lisäksi hän todennäköisesti valitsee muita lajeja vielä rinnakkaisista elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kisoista. Elinsiirron saaneiden EM-kilpailut Vantaalla 10.–17.7.
Sähkärifutiksen tarina Turun seudulla alkoi, kun Erik Lundell, kahden lihastautia sairastavan pojan isä ja Turun Seudun Lihastautiyhdistyksen aktiivinen jäsen tuumasi, että olisi hienoa päästä potkimaan palloa poikien kanssa.
Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi tänä vuonna Kajaanin ammattikorkeakoulun Liiku Myötätuulta Elämään -hankkeen, Kosken Dynamon Kerran sohvalta nostetut -hankkeen ja Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen Menox – liikuntaneuvontaa Kuopioon -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä. Lisäksi liikunnan olosuhteiden edistäjänä palkittiin Suomen Latu pitkäjänteisestä työstä luonnossa liikkumisen ja jokamiehenoikeuksien puolesta.
"Liikettä lisää ja sopivaa syötävää" oli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin keuhkoahtaumataudin hoitoketju -päivän teemana keskiviikkona Tampereella. Ammattilaisille suunnatussa tilaisuudessa korostui liikunnan merkitys sairauden hoidossa. Hengitysliiton rooli sai paljon kiitosta.
Iän myötä valtimoiden kunto ja toiminta vähitellen heikentyvät, mikä altistaa sydän- ja verisuonitaudeille. Tätä kehitystä voi kuitenkin hidastaa ja vähentää noudattamalla monipuolisesti terveellisiä elämäntapoja.
RSS