Ajankohtaista

Elinsiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään 10.–17. heinäkuuta 2016 Vantaalla. EM-kilpailut ovat 14 lajin monilajikilpailut, joihin saapuu kilpailijoita 24 Euroopan maasta. Kaikkiaan urheilijoita on mukana noin 550. Isäntämaa asettaa kilpailuihin suurimman, peräti 92 urheilijan joukkueen.
Luonnon päivät 2017 on suomalaisten juhlaa luonnossa - Tule mukaan! Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestetään  yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päiviä valtakunnallisesti 2017.
Noin 250 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta tai nuorta saa oman Valtin, eli henkilökohtaisen vammaisliikunnan konsultin tai ohjaajan. Valtti-ohjelma on Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n pilotti, jonka avulla pyritään lisäämään vammaisten lasten liikunnan harrastamista ja ehkäisemään syrjäytymistä.
Juuri julkaistu Neuroliikkujan liikuntapolut tarjoaa näkökulmia neuroliikkujan terveyttä edistävän liikunnan lisäämiseksi kunnissa ja järjestöissä.
Suomi voitti kaksi joukkuekilpailun kultamitalia boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen jälkimmäisenä kilpailupäivänä Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa. Kahden kullan myötä isäntämaa varmisti PM-kilpailujen mitalitaulukon voiton neljällä kultamitalilla ja yhteensä 12 mitalilla.
Miten saadaan lisää liikuntaa erityisluokkien ja -koulujen sekä yleisopetuksessa olevien tukea tarvitsevien oppilaiden arkeen? Vastaa kyselyyn ja kerro millaisiin haasteisiin olet törmännyt kouluympäristössäsi. Millaista tukea itse kaipaisit? Kerro myös omat ideasi.
M/S SOSTE on koulutus- ja verkostoitumisristeily, joka on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä yhteistyökumppaneille: niin järjestöille, julkiselle sektorille kuin yksityisille toimijoille. Luvassa on ajankohtaista, laadukasta ja monipuolista ohjelmaa järjestöjä, hyvinvointia ja yhteiskuntaa koskevista aiheista, kohtaamisia ja verkostoitumista sekä tietysti ripaus viihdettä ja virkistäytymistä. Risteily järjestetään nyt toista kertaa.
Liikkumista estäviä tekijöitä ovat harrastamisen korkea hinta ja palveluiden saatavuuden rajoitukset. Vastaavasti kannustavia tekijöitä ovat liikunnan tuomat positiiviset kokemukset.
Suomi isännöi 12 vuoden tauon jälkeen boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja 13.–15. toukokuuta Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. PM-kilpailut on ainoa kansainvälinen koitos, johon myös lievempivammaiset pelaajat voivat osallistua.
Useat kansanterveysjärjestöt edistävät myös liikunnallisuutta, mikä tunnustetaan myös liikuntasektorilla. Silti liikuntapuolella katsotaan, että kansanterveysjärjestöjen liikuntatoiminnan tulisi hoitua Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) tuotoilla, ei liikunnalle rahaa tuottavan Veikkauksen. Vastaavasti sosiaali- ja terveyssektori katsoo Veikkauksen tuottojen ja liikuntahallinnon olevan oikea lähde järjestöjen sille toiminnalle, joka voidaan mieltää liikunnaksi. Lopputulos: kukaan ei voita, mutta tukea kaipaavat kansalaiset häviävät.
RSS