Ajankohtaista

Kevät potkii liikkeelle -tapahtuma Linnanpuistossa lauantaina oli erinomainen osoitus yhteistyön voimasta. Kanta-Hämeen Luustoyhdistys, Kanta-Hämeen Neuroyhdistys, Hämeenlinnan Seudun Psoriasisyhdistys ja Hämeenlinnan Seudun Sydänyhdistys järjestivät esteettömän liikunta- ja verkostoitumistempauksen Linnanpuistossa.
Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus ja siihen liittyvä uusi aluehallintomalli huolettavat kuntien erityisliikunnanohjaajia. Pelkona on, että 80-luvulla käynnistynyt ja kansainvälisestikin mullistava erityisliikunnanohjaajamalli muuttaa radikaalisti muotoaan ja lopulta jää historiaan kuntien tehtävien rakenteellisessa myllerryksessä.
Tiheästi asuttu ja tiivis kaupunkirakenne, jossa kaupat ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä, saattaa kanadalaistutkimuksen mukaan vähentää asukkaiden lihavuutta ja pienentää riskiä sairastua diabetekseen. Näillä alueilla asukkaat kävelevät ja pyöräilevät enemmänkin autoilevat vähemmän.
SoveLin toiminnan lähtökohtana ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. SoveLi edistää ihmisten yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia mahdollisuuksia liikuntaan sekä fyysiseen aktiivisuuteen.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU saa koordinoitavakseen kuntien erityisliikunnan verkoston. Suomen kunnissa on noin sata erityisliikunnanohjaajaa, ja pienemmissä kunnissa erityisliikunta on osana liikunnasta vastaavien työntekijöiden työnkuvaa.
Liikunta voi ehkäistä luultua useampaa syöpätyyppiä, tuore tutkimus osoittaa. Sen perusteella ainakin kolmentoista eri syövän riski pienenee liikunnan avulla. Tulokset perustuvat 12 tutkimuksen ja 1,4 miljoonan potilaan tietoihin.
Mielenterveyden keskusliiton jo 15. kertaa pelattu Mestaruusurnaus järjestettiin viikonvaihteessa Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Mukaan oli lähtenyt 400 pelaajaa eri puolilta Suomea.
Likkojen Lenkki -liikuntatapahtumien sarja strattasi lauantaina 21.5. Tampereella. SoveLi oli mukana yhteistyökumppanina.
Moni dementia jäisi kehittymättä, jos ihmiset noudattaisivat tuttuja ja terveellisiä elämäntapoja, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Samalla vähentyisivät myös aivoinfarktit, sydäntaudit ja lukuisat muut sairaudet.
"Esimerkiksi kansanterveys-, vammais- ja eläkeläisjärjestöjen paikallisyhdistyksien vahvuus on siinä, että niissä liikutaan muunkin toiminnan ohessa kuin vain liikuntaryhmissä. Liikunta on esimerkiksi osa erilaisia kerhoja ja tapahtumia, jolloin liikunta tavoittaa myös muita kuin tietoisesti liikuntatoiminnan piiriin hakeutuneita. Liikuntaa on pyritty tuomaan osaksi järjestön kaikkea toimintaa. Tätä työtä on varmasti syytä jatkaa järjestöissä, mutta tuoda sitä myös paremmin suuren yleisön tietoisuuteen."
RSS