Ajankohtaista

Liikunta saattaa olla jopa luultua parempi ja nopeampi apu vaikeasti hoidettavaan verenpaineeseen, tuore tutkimus osoittaa. Tulosten mukaan verenpaine laskee jo yhden liikuntakerran jälkeen.
Tutkimuksen mukaan vähäinen fyysinen aktiivisuus teki sairastumisesta todennäköisempää, etenkin yli 75-vuotiailla.
Hallituksen kärkihankkeen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta verkkosivut on päivitetty. Sivuilta löytyy uutta tietoa valtionavustushakuun liittyen.
Dementiatutkijan mukaan terveiden elintapojen avulla muistisairauden alkamista voidaan lykätä jopa vuosia. Muistisairauksia sairastavien määrä on kasvussa väestön ikääntyessä.
Hallitus esitteli tänään laajan lakiluonnospaketin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta ja maakuntien perustamisesta. Lakiluonnoksissa linjataan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen edellytyksistä uusissa maakunnissa ja kunnissa. Maakunnille ja kunnille on tulossa kannustumia terveyttä ja hyvinvointia edistävään toimintaan.
Ilmoittautuminen Lounais-Suomen Soveltavan liikunnan seutufoorumin on avattu ja alustava ohjelma julkaistu. Foorumi järjestetään tiistaina 30.8.2016 Valtion virastotalolla Turussa (Itsenäisyydenaukio 2).
Voimaa vanhuuteen -iäkkäiden terveysliikuntaohjelmaan valittiin 18 uutta kuntaa. Kunnat haluavat liikuntaneuvonnalla, säännöllisellä voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla tukea iäkkäiden itsenäistä asumista kotona mahdollisimman pitkään.
Asuinalueen ja kaupunkirakenteen terveysvaikutuksista saatiin hiljattain viitteitä myös kanadalaistutkimuksessa, jossa tarkasteltiin asuinalueen kävelymahdollisuuksien vaikutuksia terveyteen.
Ikäinstituutti haastaa valtakunnalliset järjestöt ja niiden paikallisyhdistysten/jäsenjärjestöjen vapaaehtoiset mukaan Vie vanhus ulos -kampanjaan 6.9.–6.10.2016.
VAU:n ja Tukilinja-lehden Startti-stipendijärjestelmän avulla tuetaan taloudellisesti niin yksittäisten harrastajien kuin yhdistysten ja seurojen vammaisurheilu- ja liikuntatoiminnan alkuvaihetta. Startti-stipendin haku on kahdesti vuodessa, helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä.
RSS