Ajankohtaista

Voimaa vanhuuteen -iäkkäiden terveysliikuntaohjelmaan valittiin 18 uutta kuntaa. Kunnat haluavat liikuntaneuvonnalla, säännöllisellä voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla tukea iäkkäiden itsenäistä asumista kotona mahdollisimman pitkään.
Asuinalueen ja kaupunkirakenteen terveysvaikutuksista saatiin hiljattain viitteitä myös kanadalaistutkimuksessa, jossa tarkasteltiin asuinalueen kävelymahdollisuuksien vaikutuksia terveyteen.
Ikäinstituutti haastaa valtakunnalliset järjestöt ja niiden paikallisyhdistysten/jäsenjärjestöjen vapaaehtoiset mukaan Vie vanhus ulos -kampanjaan 6.9.–6.10.2016.
VAU:n ja Tukilinja-lehden Startti-stipendijärjestelmän avulla tuetaan taloudellisesti niin yksittäisten harrastajien kuin yhdistysten ja seurojen vammaisurheilu- ja liikuntatoiminnan alkuvaihetta. Startti-stipendin haku on kahdesti vuodessa, helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä.
Foorumissa jaetaan ajankohtaista tietoa terveyttä ja hyvinvointia edistävästä liikunnasta ja soveltavasta liikunnasta.
Erityisliikunnan symposiossa 2.6.2016 haastateltiin eduskunnan 2. varapuhemiestä, Paula Risikkoa, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiää ja Kuntaliiton eristyisasiantuntijaa, Kari Sjöholmia.
Ikäinstituutin kehittämässä Luontoelämyspolussa kroppa saa liikettä ja mieli virkistyy. Polulla kuljetaan yhdessä rastilta toiselle ja tehdään erilaisia harjoituksia tehtäväkorttien innoittamana.
Helsingissä torstaina järjestetyssä Erityisliikunnan symposiossa kuultiin muun muassa eduskunnan 2. varapuhemiestä Paula Risikkoa. Hän korosti, että kuntien on hyvä tehdä terveyden edistämistyössä tiivistä yhteistyötä järjestöjen kanssa.
Suomi 100-vuotta -juhlavuonna avataan Suomussalmen Hossaan uusi kansallispuisto. Avajaiset ovat ensi vuonna, mutta koko kansallispuiston alueella tehdään jo kovalla tohinalla uudistuksia. Muun muassa kaikki reitit käydään läpi. Koska puiston on tarkoitettu kaikille, sinne halutaan myös mahdollisimman esteettömiä retkeilyreittejä.
Tutustu ajankohtaisiin aiheisiimme liikuntapolitiikasta, vaikuttamisesta, koulutuksesta, asiantuntijatoiminnasta, viestinnästä ja monesta muusta.
RSS