Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset ja alueelliset kehittämisavustukset terveyttä ja hyvinvointia edistäviin liikuntahankkeisiin koko elämäkulussa, kaikissa ikäryhmissä, vuodelle 2017.
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset julkaistiin keskiviikkona Säätytalolla Helsingissä. Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä esitti konkreettiset linjaukset alle 8-vuotiaiden lasten fyysisen aktiivisuuden määrästä ja laadusta, fyysisen, sosiaalisen ja psyykkisen ympäristön rooleista sekä ohjatun liikunnan ja liikuntakasvatuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta osana varhaiskasvatusta.
SoveLi kutsui koolle jäsenjärjestöjen johtajat, liikunta-asiantuntijat ja hallituksen jäsenet 24.8. keskustelemaan valtionapujärjestelmän uudistuksesta. Keskustelutilaisuuden taustalla oli SoveLin hallituksen toukokuussa 2016 asettama valmistelutyöryhmä ja sille annettu toimeksianto.
SoveLi käynnisti vuoden alussa sääntöuudistuksen.
Useat kunnat ja kaupungit panostavat näkyvästi syyskuun liikuntatapahtumiin ja -tempauksiin. Unelmien liikuntakuukausi antaa kaikille tahoille mahdollisuuden tehdä omaa liikuntaansa näkyväksi. Nyt kannattaa tutustua Unelmat liikkeelle -verkkosivuille ja katsoa, joko oma kunta on ilmoittautunut mukaan.
Soveltavan liikunnan seutufoorumi Lounais-Suomessa järjestettiin 30.8. Turussa. Järjestelyjen päävastuu oli Soveltava Liikunta SoveLi ry:llä.
Parkinsonin tauti -tapahtuma Helsingin Narikkatorilla lauantaina 24.9.2016 klo 12-15.
Soveltavan liikunnan seutufoorumi Lounais-Suomessa kokosi tiistaina soveltavan liikunnan toimijat Turkuun. Seutufoorumin järjestivät Soveltava Liikunta SoveLin kanssa Aluehallintovirasto, LiikU ja Rajattomasti Liikuntaa Turun Seudulla.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea vuoden 2017 liikunnan edistämistyöhön hanketukihaun kautta. Kierroksen 1/2017 hanketukihaku alkaa 1.9.2016 ja päättyy 30.9.2016.
Kankaanpäässä juhlitaan Kuntoutuskeskuksen 25-vuotissyntymäpäivää toiminnallisen ja liikunnallisen ilmaistapahtuman merkeissä 21.9.2016.
RSS