Ajankohtaista

Keille valtion liikuntahallinnon hankeavustukset menevät ja keiden liikuntaa niillä kehitetään? Näitä kysymyksiä on selvitetty nyt ensimmäisen kerran.
Työmatkapyöräily ja pyöräily yleensäkin voi pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Vaikutus havaitaan säännöllisesti pyöräilevillä, mutta myös pyöräilyn vasta myöhemmin aloittavilla.
Lihasten vahvistaminen voimaharjoittelulla voi parantaa myös muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja. Vaikutus näkyy muistitesteissä, mutta myös rakenteellisina muutoksina aivoissa, tuore tutkimus osoittaa.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on liikunnan ja urheilun avustusjärjestelmien ja ohjauskeinojen kokonaisvaltainen uudistaminen ja selkiyttäminen.
SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulua esitetään uuden Olympiakomitean hallituksen varajäseneksi.
Soveltava Liikunta SoveLi ry, Lapin aluehallintovirasto ja Lapin Liikunta toteuttavat Soveltavan liikunnan seutufoorumin Rovaniemellä tiistaina 29.11.2016 klo 9-15. (Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29) Lähde mukaan seutufoorumiin - vielä on tilaa!
Liikuntaa edistävistä tahoista koostuva Liikkujan polku -verkosto on valinnut kuntavaaliteemansa. Teemat keskittyvät liikkeen lisäämiseen poikkihallinnollisella otteella. Ne ovat 1) kuntalaisia kuulemalla ja osallistamalla uusia voimavaroja liikkeen lisäämiseen, 2) liikunnan palveluketju, 3) arki- ja lähiliikunnan edistäminen kunnissa ja 4) liikunnan edistäminen kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. 
Hengitysliiton ja Apteekkariliiton Arkiliikunnan SM-kisat innostavat jälleen kaikkia suomalaisia liikkumaan. Tänä syksynä kannustetaan erityisesti lapsia, nuoria ja perheitä huomaamaan arkiliikunnan mahdollisuudet valokuvakilpailun avulla.
Mikä on soveltavan liikunnan tutkimuksen nykytila ja mitä ovat tutkimuksen tarpeet? Mitä on tutkittu ja mitä alan tutkimushankkeita on käynnissä? Entä mitkä ovat liikuntatutkimuksen nykyiset ja pian uudistuvat linjaukset soveltavan liikunnan näkökulmasta?
Suomen katsaus vammaisten lasten liikunnan tilasta valmistui SEDY-hankkeeseen osallistuvista maista ensimmäisenä. Englanninkieliseen katsaukseen on pyritty kokoamaan tietoa Suomen nykytilasta, järjestelmistä ja ongelmista.
RSS