Ajankohtaista

Ikäinstituutti haastaa valtakunnalliset järjestöt ja niiden paikallisyhdistysten/jäsenjärjestöjen vapaaehtoiset mukaan Vie vanhus ulos -kampanjaan 6.9.–6.10.2016.
VAU:n ja Tukilinja-lehden Startti-stipendijärjestelmän avulla tuetaan taloudellisesti niin yksittäisten harrastajien kuin yhdistysten ja seurojen vammaisurheilu- ja liikuntatoiminnan alkuvaihetta. Startti-stipendin haku on kahdesti vuodessa, helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä.
Foorumissa jaetaan ajankohtaista tietoa terveyttä ja hyvinvointia edistävästä liikunnasta ja soveltavasta liikunnasta.
Erityisliikunnan symposiossa 2.6.2016 haastateltiin eduskunnan 2. varapuhemiestä, Paula Risikkoa, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiää ja Kuntaliiton eristyisasiantuntijaa, Kari Sjöholmia.
Ikäinstituutin kehittämässä Luontoelämyspolussa kroppa saa liikettä ja mieli virkistyy. Polulla kuljetaan yhdessä rastilta toiselle ja tehdään erilaisia harjoituksia tehtäväkorttien innoittamana.
Helsingissä torstaina järjestetyssä Erityisliikunnan symposiossa kuultiin muun muassa eduskunnan 2. varapuhemiestä Paula Risikkoa. Hän korosti, että kuntien on hyvä tehdä terveyden edistämistyössä tiivistä yhteistyötä järjestöjen kanssa.
Suomi 100-vuotta -juhlavuonna avataan Suomussalmen Hossaan uusi kansallispuisto. Avajaiset ovat ensi vuonna, mutta koko kansallispuiston alueella tehdään jo kovalla tohinalla uudistuksia. Muun muassa kaikki reitit käydään läpi. Koska puiston on tarkoitettu kaikille, sinne halutaan myös mahdollisimman esteettömiä retkeilyreittejä.
Tutustu ajankohtaisiin aiheisiimme liikuntapolitiikasta, vaikuttamisesta, koulutuksesta, asiantuntijatoiminnasta, viestinnästä ja monesta muusta.
Kevät potkii liikkeelle -tapahtuma Linnanpuistossa lauantaina oli erinomainen osoitus yhteistyön voimasta. Kanta-Hämeen Luustoyhdistys, Kanta-Hämeen Neuroyhdistys, Hämeenlinnan Seudun Psoriasisyhdistys ja Hämeenlinnan Seudun Sydänyhdistys järjestivät esteettömän liikunta- ja verkostoitumistempauksen Linnanpuistossa.
Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus ja siihen liittyvä uusi aluehallintomalli huolettavat kuntien erityisliikunnanohjaajia. Pelkona on, että 80-luvulla käynnistynyt ja kansainvälisestikin mullistava erityisliikunnanohjaajamalli muuttaa radikaalisti muotoaan ja lopulta jää historiaan kuntien tehtävien rakenteellisessa myllerryksessä.
RSS