Ajankohtaista

Eurooppalainen SEDY (Sports Empowers Disabled Youth) -hanke tuo joukon kansainvälisiä soveltavan liikunnan asiantuntijoita Suomeen 26. –30. syyskuuta. SEDY-hankkeen kumppanit Hollannista, Englannista ja Portugalista tulevat Suomeen tutustumaan Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kehittämään Valtti-toimintamalliin, jolla pyritään saamaan nykyistä useampia vammaisia lapsia ja nuoria mukaan vapaa-ajan liikuntaan.
Neuroliikkuja paikallistasolla -hanke on päättynyt. Hankkeesta on valmistunut kaksi loppujulkaisua.
Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset ja alueelliset kehittämisavustukset terveyttä ja hyvinvointia edistäviin liikuntahankkeisiin koko elämäkulussa, kaikissa ikäryhmissä, vuodelle 2017.
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset julkaistiin keskiviikkona Säätytalolla Helsingissä. Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä esitti konkreettiset linjaukset alle 8-vuotiaiden lasten fyysisen aktiivisuuden määrästä ja laadusta, fyysisen, sosiaalisen ja psyykkisen ympäristön rooleista sekä ohjatun liikunnan ja liikuntakasvatuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta osana varhaiskasvatusta.
SoveLi kutsui koolle jäsenjärjestöjen johtajat, liikunta-asiantuntijat ja hallituksen jäsenet 24.8. keskustelemaan valtionapujärjestelmän uudistuksesta. Keskustelutilaisuuden taustalla oli SoveLin hallituksen toukokuussa 2016 asettama valmistelutyöryhmä ja sille annettu toimeksianto.
SoveLi käynnisti vuoden alussa sääntöuudistuksen.
Useat kunnat ja kaupungit panostavat näkyvästi syyskuun liikuntatapahtumiin ja -tempauksiin. Unelmien liikuntakuukausi antaa kaikille tahoille mahdollisuuden tehdä omaa liikuntaansa näkyväksi. Nyt kannattaa tutustua Unelmat liikkeelle -verkkosivuille ja katsoa, joko oma kunta on ilmoittautunut mukaan.
Soveltavan liikunnan seutufoorumi Lounais-Suomessa järjestettiin 30.8. Turussa. Järjestelyjen päävastuu oli Soveltava Liikunta SoveLi ry:llä.
Parkinsonin tauti -tapahtuma Helsingin Narikkatorilla lauantaina 24.9.2016 klo 12-15.
Soveltavan liikunnan seutufoorumi Lounais-Suomessa kokosi tiistaina soveltavan liikunnan toimijat Turkuun. Seutufoorumin järjestivät Soveltava Liikunta SoveLin kanssa Aluehallintovirasto, LiikU ja Rajattomasti Liikuntaa Turun Seudulla.
RSS