Ajankohtaista

Olympiakomitean syyskokous Lahdessa 26.11.2016 valitsi seuravaksi neljäksi vuodeksi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Kokouksessa päätettiin myös uuden Olympiakomitean strategiasta sekä vuoden 2017 toiminta- ja taloussuunnitelmasta. Soveltava Liikunta SoveLi hyväksyttiin Olympiakomitean jäseneksi.
Olympiakomitean hallitus valittiin tänään. SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu valittiin hallituksen varajäseneksi. SoveLi onnittelee!
Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa paikallisyhdistyksen liikuntatoiminnan aloittamiseen, kehittämiseen ja suunnitelmalliseen toteuttamiseen. Koulutus sisältää ajankohtaista tietoa rahoituksista sekä opastaa paikalliseen yhteistyöhön.
Nykyisin tunnetaan ainakin 50 geenimuotoa, jotka altistavat niitä kantavat sepelvaltimotaudille. Tuoreen tutkimuksen mukaan geneettisesti alttiiden ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä he voivat pienentää riskejään omaksumalla terveellisiä elintapoja.
Vammaisurheilun Junior Games -tapahtuma tuo urheilun iloa ja liikkumisen riemua Jyväskylän Hipposhalliin 30. marraskuuta. Tapahtumassa kilpaillaan yleisurheilun kolmiottelussa, sukkulaviestissä ja sokkopingiksessä. Kolmiottelun lajeina ovat vammaluokasta riippuen mm. juoksu, kelaus, pituushyppy, turbokeihäänheitto, kuulantyöntö sekä pyörätuolislalom.
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin syyskokouksessa tiistaina Olavi Sydänmaanlakka. Hän toimii Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtajana.
Keille valtion liikuntahallinnon hankeavustukset menevät ja keiden liikuntaa niillä kehitetään? Näitä kysymyksiä on selvitetty nyt ensimmäisen kerran.
Työmatkapyöräily ja pyöräily yleensäkin voi pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Vaikutus havaitaan säännöllisesti pyöräilevillä, mutta myös pyöräilyn vasta myöhemmin aloittavilla.
Lihasten vahvistaminen voimaharjoittelulla voi parantaa myös muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja. Vaikutus näkyy muistitesteissä, mutta myös rakenteellisina muutoksina aivoissa, tuore tutkimus osoittaa.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on liikunnan ja urheilun avustusjärjestelmien ja ohjauskeinojen kokonaisvaltainen uudistaminen ja selkiyttäminen.
RSS