Ajankohtaista

Kuntien erityisliikunnan verkoston neuvottelukunta jatkaa Kari Koivumäen aiemmin koordinoimaa kuntien erityisliikunnan ohjaajien toimintaa. Uutena toimintana vuonna 2017 neuvottelukunta tuottaa verkostokirjeen, joka julkaistaan neljä kertaa vuodessa.
Aivotärähdyspotilaita kehotetaan välttämään liikuntaharrastuksia vammautumisen jälkeen, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan neuvon noudattaminen ei välttämättä johda parhaaseen toipumiseen. Ainakin lapsilla ja nuorilla kevyt liikunta jo pian päävamman jälkeen saattaa jopa ehkäistä oireiden uusiutumista ja pitkittymistä.
Miehet voivat ehkäistä selkävaivoja muutamalla yksinkertaisella liikkeellä, selvisi perjantaina Ylen aamu-tv:ssä. – Se oli helppo, huoahti juontaja Nicklas Wancke kokeiltuaan rintarangan kiertoliikettä.
Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n vuonna 2016 pilotoima Valtti-ohjelma osoittautui onnistuneeksi välineeksi vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen lisäämiseen. Niinpä Valtti saa jatkoa. Vuoden 2017 Valtti-haku avautuu maaliskuussa ja päättyy huhtikuun lopussa.
Istumisen ja liikkumattomuuden tiedetään lisäävän sydän- ja muita sairausriskejä. Tuoreen tutkimuksen mukaan tyypin 2 diabeetikot pystyvät merkitsevästi alentamaan verenpainetta eli ainakin yhtä sydänriskiä keskeyttämällä pitkään istumista säännöllisesti.
SoveLi kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille onnellista uutta vuotta 2017!
Hyvää joulua! (19.12.2016)
SoveLi-tiimi toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!
Sekä objektiivisesti liikemittarilla mitatun (34 %) että kyselytiedon (31 %) mukaan kolmasosa lapsista ja nuorista saavutti liikuntasuosituksen eli liikkui reippaasti tai rasittavasti vähintään 60 minuuttia päivittäin. Pojat saavuttivat suosituksen useammin kuin tytöt ja nuoremmat ikäryhmät useammin kuin vanhemmat ikäryhmät.
Suomalaisten mieluisin liikkumisympäristö on ja yksi merkittävimmistä liikkumaan motivoivista tekijöistä on luonto. Suurelle osalle suomalaisista liikkuminen luonnossa ei kuitenkaan ole itsestään selvää. On arvioitu, että jopa miljoona suomalaista tarvitsee liikunnan soveltamista jonkun sairauden tai vamman takia joko jatkuvasti tai tilapäisesti. Moni vamma tai sairaus ei näy päällepäin.
Sairaalahoito voi iäkkäillä potilailla johtaa kunnon heikkenemiseen, mutta siltä voi mahdollisesti välttyä, jos potilas saadaan liikkumaan hoidon aikana. Israelilaistutkimuksen perusteella tähän riittää noin 900 askelta päivässä.
RSS