Ajankohtaista

Nykyisin tunnetaan ainakin 50 geenimuotoa, jotka altistavat niitä kantavat sepelvaltimotaudille. Tuoreen tutkimuksen mukaan geneettisesti alttiiden ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä he voivat pienentää riskejään omaksumalla terveellisiä elintapoja.
Vammaisurheilun Junior Games -tapahtuma tuo urheilun iloa ja liikkumisen riemua Jyväskylän Hipposhalliin 30. marraskuuta. Tapahtumassa kilpaillaan yleisurheilun kolmiottelussa, sukkulaviestissä ja sokkopingiksessä. Kolmiottelun lajeina ovat vammaluokasta riippuen mm. juoksu, kelaus, pituushyppy, turbokeihäänheitto, kuulantyöntö sekä pyörätuolislalom.
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin syyskokouksessa tiistaina Olavi Sydänmaanlakka. Hän toimii Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtajana.
Keille valtion liikuntahallinnon hankeavustukset menevät ja keiden liikuntaa niillä kehitetään? Näitä kysymyksiä on selvitetty nyt ensimmäisen kerran.
Työmatkapyöräily ja pyöräily yleensäkin voi pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Vaikutus havaitaan säännöllisesti pyöräilevillä, mutta myös pyöräilyn vasta myöhemmin aloittavilla.
Lihasten vahvistaminen voimaharjoittelulla voi parantaa myös muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja. Vaikutus näkyy muistitesteissä, mutta myös rakenteellisina muutoksina aivoissa, tuore tutkimus osoittaa.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on liikunnan ja urheilun avustusjärjestelmien ja ohjauskeinojen kokonaisvaltainen uudistaminen ja selkiyttäminen.
SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulua esitetään uuden Olympiakomitean hallituksen varajäseneksi.
Soveltava Liikunta SoveLi ry, Lapin aluehallintovirasto ja Lapin Liikunta toteuttavat Soveltavan liikunnan seutufoorumin Rovaniemellä tiistaina 29.11.2016 klo 9-15. (Hotel Santa Claus, Korkalonkatu 29) Lähde mukaan seutufoorumiin - vielä on tilaa!
Liikuntaa edistävistä tahoista koostuva Liikkujan polku -verkosto on valinnut kuntavaaliteemansa. Teemat keskittyvät liikkeen lisäämiseen poikkihallinnollisella otteella. Ne ovat 1) kuntalaisia kuulemalla ja osallistamalla uusia voimavaroja liikkeen lisäämiseen, 2) liikunnan palveluketju, 3) arki- ja lähiliikunnan edistäminen kunnissa ja 4) liikunnan edistäminen kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. 
RSS