Ajankohtaista

Hyvästä kehityksestä huolimatta vammaiset ja pitkäaikaissairaat henkilöt sekä toimintakyvyltään heikentyneet iäkkäät ovat edelleen liikunnassa monessa kohdin marginaalissa, kuten valtion liikuntahallinnon myöntämissä avustuksissa sekä lajiliittojen ja seurojen toiminnassa. Yhdenvertaiseen liikuntakulttuuriin on vielä matkaa.
SoveLi oli kutsunut helmikuun 16. päiväksi jäsenjärjestönsä edustajat mukaan innovointipäivään. Päivän aluksi kuultiin ajankohtaisia kuulumisia SoveLin vaikuttamis- ja asiantuntijatoiminnasta. Sitten pureuduttiin tulevaisuuteen tulevaisuustutkija Leena Jokisen johdolla.
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea liikunnan edistämistyöhön hanketukihaun kautta.
Lääkkeetkin voivat auttaa, mutta niillä ei pitäisi aloittaa hoitoa, yhdysvaltalaisasiantuntijat suosittavat.
Kampanjassa tuodaan esille liikunnan tärkeyttä hengitysterveyden ylläpidossa ja hengityssairaan toimintakyvyn edistämisessä. Noin miljoonalla eli joka 5:llä suomalaisella on hengityssairaus; yleisimpiä ovat astma, keuhkoahtauma ja uniapnea. Hyvä fyysinen suorituskyky tukee arjesta selviytymistä ja itsenäistä asumista kotona. Liikunta myös vähentää merkittävästi terveyspalveluiden käyttöä. 
Toukokuun 10. päivä vietetään 100-vuotiaan Suomen yhteistä liikuntapäivää. Tänä vuonna halutaan, että myös lasten liikuntaunelmat saavat oikeuden tulla toteutettaviksi.
Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma vuonna 2017 on Special Olympics -talvimaailmankisat Itävallassa 14.–25. maaliskuuta. Kisoihin osallistuu noin 2 700 urheilijaa 107 maasta. Suomesta kisoihin osallistuu 34 urheilijan joukkue.
Olympiakomitean verkkosivut on uudistettu palvelemaan menestyssuunnitelman toteutumista. Huippu-urheilu, lasten liike, seuratoiminta ja aktiivinen arki ovat menestyssuunnitelman keskeiset valinnat ja näiden varaan on rakennettu myös uusi verkkopalvelu.
Tutustu SoveLin jäsenjärjestöjen liikuntatoimintaan 2017!
Pitkittyneet alaselkäkivut saattavat helpottua myös joogan avulla, tuore tutkimuskatsaus osoittaa. Vaikutus ei ole kovin suuri, mutta silti tervetullut.
RSS