Ajankohtaista

Tapaamisessa vaihdetaan ajatuksia soveltavan liikunnan opetuksen ja koulutuksen ajankohtaisista asioista sekä käydään keskustelua koulutuksen kehittämisestä. Tapaamisessa on myös alan asiantuntijoiden vetämiä työpajoja, joissa osallistujat saavat uutta tietoa ja osaamista työnsä tueksi.
Suomen kokonaissaldoksi Itävallassa järjestetyistä kisoista tuli kaikkiaan 24 mitalia: 10 kultaa, 7 hopeaa ja 7 pronssia.
SoveLin jäsenjärjestöjen näkökulmasta katsottuna nykyinen avustusjärjestelmä ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Kehittämiskohteita löytyy hakukäytännöistä, arvioinnista ja päätösten läpinäkyvyydestä.
Järjestö juhlisti toimintaansa juhlaseminaarilla Helsingissä keskiviikkona 22.3.
SoveLin ja sen jäsenjärjestöjen järjestöpäivillä Helsingissä puhuttiin vaikuttamisesta.
Syöpäpotilaat kokevat usein voimakasta väsymystä ja uupumusta, joka ei lähde tavallisella levolla. Uupumuksen hoitoon käytetään monenlaisia keinoja, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan parhaita ovat liikunta, psykologinen tuki ja niiden yhdistelmät. Lääkkeillä ei päästä samanlaisiin vaikutuksiin, tulokset osoittavat.
Säännöllinen ulkoilu ja liikunta voisivat auttaa monia iäkkäitä suomalaisia elämään pitemmän ja terveemmän elämän. Tuoreen tutkimuksen mukaan tähän riittää esimerkiksi neljä tuntia viikossa pyöräilyä, kalastusta tai puutarhanhoitoa. Suuremmat hyödyt saa kuitenkin harrastamalla säännöllistä kuntoliikuntaa.
Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi Naantalin kaupungin terveystoimen, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja perusturvakuntayhtymä Akselin LiPaKe – liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua -hankkeen sekä Oulun Diakonissalaitoksen LIITY! Liikettä työpäivään – energiaa elämään -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä vuonna 2016. Lisäksi liikkumisen olosuhteiden edistäjänä palkittiin Lahden kaupungin liikennesuunnittelu kävelyn ja pyöräilyn merkittävästä ja monitahoisesta edistämisestä sekä niiden vetovoimaisuuden lisäämisestä kaupungissa. Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula KKI-Päivillä 22. maaliskuuta Finlandia-talossa Helsingissä.
Tänään ilmestynyt sähköinen uutiskirje SoveLi-info sisältää asiaa liikuntapolitiikasta matalan kynnyksen liikuntamenoihin.
Tampereella parhaillaan järjestettävillä liikunnan ja hyvinvoinnin messuilla kuultiin sähköisestä oppaasta, johon on koottu materiaalia eriiaisia käyttäjiä innostavan, monipuolisen ja liikkumista tulevan leikkipuiston suunnitteluun.
RSS