Ajankohtaista

Joka syksyinen Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Jo pieni hetki luonnossa kohentaa mielialaa, alentaa verenpainetta ja parantaa unenlaatua.
Folkhälsan och SoveLi rf välkomnar kommuner, föreningar, förbund och organisationer – anmäl dig nu!
Sovellettu karate on soveltavaa liikuntaa (erityisliikunta, Adapted Physical Activity). Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Vamma tai sairaus ei saa olla esteenä liikuntaharrastukselle, sillä jokaisella tulee olla oikeus osallistua liikuntaan läpi elämän, kun tarvittavista tukitoimista on huolehdittu.
4.9.2019 klo 10–16 järjestetään maksuton Liikkeelle-järjestöpäivä UKK-instituutissa Tampereella. llmoittaudu viimeistään 25.8.! Liikkeelle-järjestöpäivä on suunnattu SoveLi- ja SOSTE-järjestöjen liikunnan kehittämistyössä mukana oleville henkilöille, kuten liittojen toimihenkilöille, alue-edustajille ja järjestöjen liikunnan neuvottelukuntien jäsenille. Tervetuloa!
Kesän uutiskirjeemme SoveLi-info: Soveltavan liikunnan kesäterveiset on nyt ilmestynyt! Käy kurkkaamassa SoveLin uusimpia kuulumisia ja liikunnallista sekä terveyttä edistävää toimintaamme.
Tänä vuonna Stafettkarnevalen järjestettiin Espoon Leppävaarassa 17.-18.5.2019. Ensimmäistä kertaa kisattiin Tillsammans-viesti, joka soveltuu erityistä tukea tarvitseville koululaisille. Stafettkarnevalen-kisat on ruotsinkielisille kouluille järjestettävä koulujen välinen viestikisa.
Esteetöntä golfia nuorille –hanke edistää vammaisten henkilöiden terveyttä ja tasa-arvoa golfin avulla antamalla golfista innostuneille mahdollisuuden kokeilla pelaamista Paragolferilla ympäri Suomea. Tutustu kesän 2019 maksuttomiin Esteetöntä golfia -tapahtumiin!
Suomen HCP Golf ry järjestää 25.-29.6.2019 golfin lajikokeiluja kaiken ikäisille erityisryhmille Kankaisten Golfissa, Harjattula Golfissa ja Archipelagia Golfissa Turussa.
Suomessa järjestetään sähköpyörätuolijalkapallon Euroopan mestaruuskilpailut EPFA Nations Cup 2019 21.5.-26.5. Pajulahden Urheiluopistolla. Turnauksessa pelaavat Suomen lisäksi Englannin, Irlannin, Itävallan, Pohjois-Irlannin, Ranskan ja Tanskan maajoukkueet. Sähköpyörätuolijalkapallo on erityisesti pyörätuolia käyttäville henkilöille suunniteltu urheilulaji. Peli mahdollistaa vaikeasti vammaisellekin mahdollisuuden päästä kokeilemaan joukkueurheilun hienon fiiliksen.
Noin miljoona suomalaista tarvitsee liikunnan soveltamista joko jatkuvasti tai tilapäisesti. Vamma tai sairaus voi vaikuttaa merkittävästi liikkumisen mahdollisuuksiin ja esimerkiksi perheiden ja yhteisöjen yhteisiin harrastuksiin. Loppusuoralla olevan Polku luontoon -hankkeen opit ja kokemukset on nyt koottu julkaisuiksi kaikkien hyödynnettäväksi.
RSS