Ajankohtaista

Valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma palkitsi Naantalin kaupungin terveystoimen, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja perusturvakuntayhtymä Akselin LiPaKe – liikuntaneuvonta osana liikunnan palveluketjua -hankkeen sekä Oulun Diakonissalaitoksen LIITY! Liikettä työpäivään – energiaa elämään -hankkeen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä esimerkillisestä työstä vuonna 2016. Lisäksi liikkumisen olosuhteiden edistäjänä palkittiin Lahden kaupungin liikennesuunnittelu kävelyn ja pyöräilyn merkittävästä ja monitahoisesta edistämisestä sekä niiden vetovoimaisuuden lisäämisestä kaupungissa. Palkinnot luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula KKI-Päivillä 22. maaliskuuta Finlandia-talossa Helsingissä.
Tänään ilmestynyt sähköinen uutiskirje SoveLi-info sisältää asiaa liikuntapolitiikasta matalan kynnyksen liikuntamenoihin.
Tampereella parhaillaan järjestettävillä liikunnan ja hyvinvoinnin messuilla kuultiin sähköisestä oppaasta, johon on koottu materiaalia eriiaisia käyttäjiä innostavan, monipuolisen ja liikkumista tulevan leikkipuiston suunnitteluun.
Puolueiden mukaan liikunnan edistäminen on yksi kunnan tärkeimmistä terveyttä ja hyvinvointia edistävistä tehtävistä sote-uudistuksen jälkeen.
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n hallitus valitsi 9.3. pidetyssä kokouksessaan järjestölle uuden toiminnanjohtajan edellisen toiminnanjohtajan Anne Taulun siirtyessä uusiin tehtäviin. Toiminnajohtajaksi valittiin Tommi Yläkangas.
Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan 07.03.2017 uudesta organisaatiorakenteesta. Valon ja Olympiakomitean toiminnot yhdistyivät 1.1.2017 alkaen ja jatkossa uusi Olympiakomitea vastaa laaja-alaisesti liikuntakulttuurin eri osa-alueista liikkeen lisäämisestä huippu-urheilun kehittämiseen.
Kunnissa järjestetään liikuntapalvelut sekä suurilta osin lähi- ja arkiliikunnnan mahdollisuudet. Kunta onkin tärkeä toimija liikunnan alalla. Soveltava Liikunta SoveLi ry on yhdessä muiden liikuntajärjestöjen kanssa tavoittelemassa lisää tilaa liikkeelle kunnissa. Tilaa liikkeelle tarvitaan kolmella tavalla: paikoissa, mielissä ja hallinnossa.
Hyvällä fyysisellä kunnolla on selvä yhteys työkykyyn ja koettuun työuupumukseen. Matka hyvään kuntoon -rekkakiertueella syksyllä 2016 testattiin 14 700 suomalaisen fyysinen kunto. Testeissä käyneistä naisista 50 prosenttia ja miehistä 40 prosenttia koki itsensä työpäivän jälkeen vähintään silloin tällöin kohtuuttoman uupuneeksi. Fyysisesti huonokuntoiset kokevat uupumuksen suuremmaksi ja työkykynsä heikommaksi.
Aiheina muun muassa liikunnan ilo ja tasa-arvo, lasten osallisuus ja retkiluistelun ihanuus. Mukana myös SoveLin uuden puheenjohtajan, Olavi Sydänmaanlakan, haastattelu.
Omaa Valttia voi hakea tai Valtiksi voi ilmoittautua huhtikuun loppuun mennessä
RSS